AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Švajcarsku gde će boraviti do 19. januara na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Predsednik je na svom instagram profilu objavio fotografiju iz helikoptera iz planinskog mesta Klosters nadomak Davosa.

Podsetimo, Vučić će učestvovati na sesiji Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana, a planirano je i prisustvo predsednika na panelima Vraćanje vere u globalni sistem i Izgradnja Evrope budućnosti, kao i učešće u diskusiji na temu Novo evroazijsko svitanje.

Foto: Printscreen instagram

Tokom boravka u švajcarskom gradu Davosu, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, navedeno je u saopštenju.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu počeo je juče i trajaće do 19. januara, a na njemu će učestvovati više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lideri civilnog društva i stručnjaci.

Potvrđeni sastanci sa fon der Lajen i Lajčakom

Predsednica Evropske komisija Ursula fon der Lajen sastaće se u četvrtak, tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, najavljeno je iz EU.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je otkrio deo dnevnog reda Svetskog ekonomskog foruma u Davosu, u Švajcarskoj, koji okuplja lidere, diplomate i poslovne ličnosti, na kome će učestvovati i tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je najavio odvojene sastanke sa njima, ali i istakao da trilateralni sastanak nije u planu.