AKTUELNO

Komentarišući to što je autor emisije „Dobar, loš, zao“, Nenad Kulačin, optužio predsednika Srbije Aleksandra Vučića za smrt novinara Vladana Radosavljevića koji je preminuo nakon što su ga izujedali psi na Kosmaju, Božidar Spasić, bivši obaveštaja, rekao je za PINK da ne može da veruje da postoje ljudi koji tako razmišljaju i to mišljenje još plasiraju u javnost.

- Njegova teorija jeste da je predsednik Vučić, time što je na svom Instagramu objavio fotografije na kojima se vidi kako sa igra sa svoja dva psa, uz propratnu poruku „Spremamo se za borbu protiv anonimusa“, naredio kučićima tamo negde na Kosmaju da izujedaju kolegu novinara – rekao je Spasić.

Kako kaže, dolazi se do jedne totalno apsurdne situacije.

- Moj stav je da ovo mora da prestane, jer ovo ne uznemirava samo našu javnost već i predsednika, koji umesto da se bavi putevima, mora da objašnjava takve stvari. Mi imamo državu, i ovo je moj apel organima da počnu da rade svoj posao. Za ovakve izjave kojima se unosi panika, nejasnoće i iznose lažne reči, postoje određene mere – rekao je Spasić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, ako ništa, služba je u moje vreme imala taj princip, da pozovu na informativni razgovor.

- U ovakvim nekim situacijama, država mora da počne da reaguje – rekao je Spasić, i dodaje da, što si ti tolerantniji u društvu, jedan deo odmetnutog društva je u stanju da plasira takve priče.

Analitičar Dejan Vuk Stanković, rekao je da je ovo jedna vrlo monstruozna konstrukcija, u kojoj događaj koji je u virtuelnoj sferi, smatrate događajem koji uzrokuje neke druge događaje.

- Cilj je da se, pre svega, iskaže jedna bolesna mržnja prema predsedniku Srbije, kao i da mu se pripiše odgovornost za sve što se dešava u ovoj zemlji. Cilj je optužiti ga po svaku cenu – rekao je Vuk Stanković.

Foto: TV Pink Printscreen

Vuk Stanković je rekao da je ovo sve motivisano bolesnom opsesijom prema Vučiću.

- Ovde se radi o kriminalizaciji predsednika Srbije i želji da mu se pripišu neka svojstva koja on ne može da ima sve i da hoće da ih ima – rekao je Vuk Stanković.

Takođe, dodaje, ovo je zloupotreba i žrtve.

Autor: