AKTUELNO

Ministar odbrane Aleksandar Vulin čestitao je praznik svim pripadnicima Kopnene vojske i poručio da su oni deo najslavnije srpske tradicije.

Vulin je večeras prisustvovao svečanoj akademiji povodom Dana Kopnenevojske i Dana Pešadije u Nišu.

- Kopnena vojska je naš najbrojniji deo, ne samo najbrojniji deo naše armije, ona je ono na šta se svi oslanjamo, ona je ona koja je u stanju da zaštiti čitavu teritoriju Republike Srbije i ona je deo naše najslavnije tradicije. Svi pripadnici Kopnene vojske znaju da je razlog njihovog postojanja očuvanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije, ustavnog poretka, i iznad svega - naše slobode, rekao je Vulin.

Zahvaljujući njima i njihovom radu, samopožrtvovanju i samopregoru i njihovih starešina i svokog od pripadnika vojske mi možemo da kažemo da smo slobodna i samostalna zemlja, naglasio je ministar Vulin, navodi se u saopštenju.

Prema rečima minstra odbrane, Srbija je vojno neutralna zemlja i takva će i ostati, a njenu neutralnost će poštovati sve druge zemlje zato što ima snažnu i moćnu vojsku.

- Bez snažne i moćne vojske nema ni neutralnosti. Zemlja koja nema sposobnost da se brani, koja nema sposobnost da zaštiti svoj integritet, nije ni poštovana, nije ni zemlja o čijoj će se politici i političkim odlukama govoriti sa poštovanjem, kaže Vulin.

Mi posebno vodimo računa o tome d svaki pripadnik naše vojske bude, naravno osposobljen, bude dobro obučen, ali da bude i lično zadovoljan, dodao je on.

Po naređenju predsednika Republike, dodao je ministar, formirana je radna grupa koja će se baviti rešavanjem stambenih pitanja u našoj Vojsci i koja će, ne samo u našoj vojsci, već i u čitavom bezbednosnom sektoru u okviru Vlade Republike Srbije, obezbediti da konačno imamo veliki projekat stambene izgradnje, najveći još iz vremena SFRJ.

Pročitajte još: Savet za nacionalnu bezbednost: Razumeli smo šta je rekao Izetbegović, preduzećemo mere u okviru naših nadležnosti!

#Aleksandar Vulin

#Vojska

'