AKTUELNO

VRH SNS-a okupiće se najkasnije za vikend, a glavna tema sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem biće eventualno održavanje prevremenih parlamentarnih izbora, istovremeno sa beogradskim.

Za ovu opciju, prema našim informacijama, zalaže se većina funkcionera SNS, koji će stranačkom šefu izneti zahtev da se ide na vanrednu proveru poverenja građana.

Scenario da se u februaru ili martu sledeće godine glasa i za nov skupštinski saziv posebno "guraju" beogradski naprednjaci i njihov šef Nebojša Stefanović, kao i ministarka Zorana Mihajlović, a ka ovoj opciji naginju i potpredsednici SNS Miloš Vučević, Marko Đurić, Milenko Jovanov, Marija Obradović...

Mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora zajedno sa beogradskim zasad nije ni za milimetar približila stranke opozicije ka zajedničkom nastupu.

Pročitajte još: Ljajić: Nisam za česte izbore, ali to ne znači da ih neće biti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je spekulacije da se razmatra raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Vučić je rekao da su 50 : 50 odsto šanse za vanredne parlamentarne izbore i dodao da ako budu bili zajedno sa beogradskim to će se dogoditi u ferbuaru ili martu naredne godine.

Predsednik je naveo da su u stranci koju vodi za vanredne parlamentrane izbore, a da on lično nije sasvim bio za to ali da će se o tome razgovarati unutar stranke

Kako je rekao, bilo je racionalnih argumenata za trakvu odluku. On je objasnio i da ako se bude išlo na izbore zajedno s beogradskim teško da to može da bude u decembru, ali da bi onda realno bilo da se to desi u ferbuaru ili martu i ponovio da je stanje sada 50 prema 50 odsto da li će ih biti ili ne.

Ipsos: SNS 55%, na drugom SPS i Janković, DS ispod cenzusa

Foto: sns.org.rs

Kad bi parlamentarni izbori bili održani sada, SNS bi osvojio 55%.

Prema istraživanju sprovedenom u oktobru, drugo mesto bi podelili socijalisti i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, sa po osam procenata podrške građana.

Osim toga, kako navode, rejting iznad cenzusa trenutno imaju i SRS sa šest odsto i Dveri sa pet odsto, dok se za DS izjasnilo četiri odsto ispitanika.

Pokret "Dosta je bilo" Saše Radulovića podržava tri odsto anketiranih građana, dok sve ostale stranke u zbiru imaju 11 odsto podrške, pokazuje istraživanje.

#Aleksandar Vučić

#Izbori

#SNS

'