AKTUELNO

- Nakon što je načelnik Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslav Cmolić izjavio je da je kriminalna grupa „Vračarci“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića videla kao najveću pretnju i da su se dvoumili da li da ga ubiju ili da mu nanesu duševnu bol tako što bi mu ubili dete, možemo reći da je to ista režija kao u slučaju ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića 2003. godine - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma gostujući na televizji Pink.

On je rekao da je očigledno da predsednik Srbije nekome smeta, i da treba staviti tačku na sramne optužbe opozicije da je neko iz vrha države sarađivao sa bilo kim iz tih kriminalnih grupa, one Belivukove i ove „Vračarci“, oni ne bi bili pohapšeni. Očigledno je da su optužbe opozicije sramne i lažne.

- Srpske službe bezbednosti veoma dobro obavljaju svoj posao i Srbija više nikada ne sme dozvoliti da nam se desi ono što nam se desilo sa predsednikom vlade 2003. godine - rekao je Palma.

KURTI JE ZA RAT, A NE ZA OTVORENI BALKAN. EVROPSKA UNIJA KRŠI MEĐUNARODNO PRAVO – U KOM SPORAZUMU PIŠE TO ŠTO RADI KURTI SA REGISTARSKIM OZNAKAMA ?

Prema Palminim rečima ogroman pritisak se vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića poslednjih 5 – 6 godina po pitanju Kosova i Metohije.

- Nikada više sastanaka nije bilo nego poslednjih dana i meseci. Žozef Borelj i Miroslav Lajčak dolaze iz Španije i Slovačke, zemalja koje nisu priznale takozvano nezavisno Kosovo. Pre nego što je Borelj izabran na funkciju šefa diplomatije Evropske unije, mi smo rekli „super, jer dolazi iz Španije i sprovodiće se ono što piše u Rezoluciji 1244 i Briselskom sporazumu. Nijedno ni drugo se ne poštuje. Ja sada pitam i Borelja i Lajčaka „gde to piše što radi Kurti sa registarskim oznakama, sa opomenama i najavom kažnjavanja onih koji ne poštuju jednostranu odluku Prištine“. To nigde ne piše. A zašto onda vi gospodo Borelj i Lajčak ne postavite ultimatum Kurtiju sa rokom od deset dana da prekine sa onim što nigde ne piše, a vezano je za registarske oznake i da pitate Kurtija „zašto radite to što nigde ne piše“. Da li je to kršenje međunarodng prava ? Jeste. To znači da međunarodno pravo krši i sama Evropska unija. Koga vi zastupate Borelj i Lajčak ? Očigledno je da personalne promene ne znače ništa i da je politika prema Srbija ista kao i 90 – ih godina“ - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije i dodao:

- Evo bile su zadušnice prošle subote i videli su svi koliko je nadgrobnih spomenika porušeno na srpskim pravoslavnim grobljima na Kosovu i Metohiji. Da li su osudili to Borelj i Lajčak i rekli „osuđujemo taj zločinački čin i tražimo da se krivci pronađu i procesuiraju“. Nisu. Očigledno je da mi sami moramo da se borimo, a naša sreća je što više nismo ekonomski zavisnici, nego je Srbija danas ekonomski moćnik ne samo na Balkanu, nego i u Evropi, zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Dobro smo se pripemili za zimu, imamo najjeftiniju struju i energente, što možda nekome i smeta“, rekao je Marković.

- Ja sada pitam Albina Kurtija „da li si za Otvoreni Balkan ili za rat“. Očigledan je njegov odgovor da je za rat i sve radi da do toga dođe. Srbija neće ratovati, osim ako neko napadne srpski narod na Kosovu i Metohiji, posle odluke da napuste sve kosovske institucije, Ko će da brani srpski narod na Kosovu i Metohiji ? Srbi neće da daju korpus delikt niti će ikoga da izazivaju. Srbi su napustii kosovske institucije, jer više nisu mogli to da trpe, a sada Albanci pokušavaju da nađu njima podobne Srbe da popune ta mesta. Sada Albanci na Kosovu i Metohiji hoće da kadroviraju sa Srbima. Strašno me nervira kada čujem iz međunarodne zajednice kada kažu „obe strane“. Koje obe strane ? Ima samo jedna strana koje ne poštuje ništa što je potpisano, a želi da nametne nešto što nigde nije potpisano, a to su kosovski Albanci“, kazao je Dragan Marković Palma.

Autor:

#Dragan Marković Palma