AKTUELNO

Hrvatska kada ne može da realizuje svoje ciljeve, kada se pojave problemi, rešava ih na način da izmišljaju ugroženost od strane nekog drugog, rekao je za Novo vikend jutro Jovane Jeremić na TV PINK, Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje.

Komentarišući naslovnu stranu lista u Hrvatskoj, na kojoj se predsednik Srbije Aleksandar Vučić našao sa nacrtanim hitlerskim brkovima, Deđanski je ironično, rekao da Hrvati, s obzirom da su Hitlera dočekivali sa cvećem, možda time hteli da iskažu ljubav prema Vučiću.

- To je svakako katastrofa, i kada god mislimo da nema ništa novo, oni smisle. Mesečno imamo makar jednu temu koja dođe iz Hrvatske a koja je usmerena pritv Vučića – rekao je Deđanski.

Politički analitičar Vladimir Dobrosavljević je rekao da je problem Hrvata što oni ne mogu svoje lične ciljeve da realizuju.

- Imate problem pa morate da izmišljate ugroženost od strane nekog drugog – rekao je Dobrosavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Deđanski kaže da smo mi njih rehabilitovali nakon Drugog svetskog rata. Dodaje da su oni sve ipak ponovili kasnije, i sada su, kako kaže, cenjeni član EU.

- Član koji menja table, menja ćirilicu, daje imena ulica po zločincima. Jedino što mora da im se prizna jeste inovativnost, uvek smisle nešto novo – rekao je Deđanski.

Dobrosavljević je, komentarišući navodno ubistvo Zvicera, rekao da je u vezi tog slučaja bilo više različitih informacija, dodaje da za sada nema zvanične potvrde šta se zaista dogodilo.

- Dok ne dobijemo te podatke ne možemo znati, ali nije neuobičajeno da se takvo ubistvo iscenira, kako bi se čovek sklonio na drugo mesto - rekao je Dobrosavljević.

Deđanski je rekao da mi još uvek ne znamo kolika je njegova upotrebna vrednost.

Foto: TV Pink Printscreen

Dobrosavljević kaže da nema sumnje da je praćen. Dodaje da ne treba potceniti ni spremnost njegovih protivnika na to da ga ubiju.

Kako kaže, dok ne budu zvanične informacije, sve ostalu su spekulacije.

- Ali svakako čim se ovakvo nešto dogodilo, znači da su mu ili kriminalne organizacije ili državne strukure bile blizu - rekao je Dobrosavljević.

Autor: