AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali smatra da je spremnost Saše Jankovića da sarađuje sa Draganom Đilasom poziv svim tajkunima da se udruže kako bi se dokopali vlasti u glavnom gradu Srbije.

- Sada kada smo stabilizovali grad, vide priliku da se vrate i da ga oplačkaju. Oni drugačije ne umeju da funkcionišu. Nadam se i zbog svoje dece da se to nikada neće desiti- rekao je gradonačelnik srpske prestonice za TV Pink.

On je istakao da je Đilas nakon svoje pogubne vladavine u Beogradu 2013. godine ostavio dug od milijardu i 118 miliona evra.

Foto: Printscreen

Kako je dodao, neke medijske, prijatelji Dragana Đilasa, su stali na njegovu stranu i pokušali da obmanu javnosti, predstavljajući javni dug, kao ukupan dug Beograda. - Đilasu i njegovima ne odgovara da građani znaju kakvu su pogubnu poliitiku vodili.

Ostavili su dug od 630 evra po glavi svakog Beograđanina. Za samo tri godine smo taj dug prepolovili i vratili ga u normalu od 300 evra po čoveku - naveo je Mali.

Kako je dodao, poslednji Đilasov kredit dospeva 2041. godine i taj novac će vraćati naša deca.

- On nije plaćao vrtićima, školama, domovima zdravlja za grejanje, vodu... oni nisu plaćali javnoim preduzećima...U 2013. godini su javna preduzeća, kojih ima 20ak, imala gibitak od dve milijarde dinara, a u 2016. imaju dobit od 10 milijardi dinara - istakao je gradonačelnik Beograda.

- To su pogubne posledice njegove vladavine u Beogradu, bez obzira na njihove pokušaje spinovanja. Mi smo odgovornom politikom taj dug uspeli da svedemo na razumnu meru - istakao je Mali i dodao da je Televizija N1 pozivajući se na izveštaj Fiskalnog saveta iskoristila jednu rečenicu koju je izvukla iz konteksta.

Foto: Printscreen

- Đilas je ostao dužan korisnicima socijalne pomoći, trudnicama, porodiljama...Istovremeno njegovo bogatstvo se uvećavalo - dodao je Mali.

Osvrnuvši se na primedbe o vrednosti investicije, on je rekao da je da nas je pogubnom politikom investirana Dragan Đilas 2013. godine ostavio u dužničkom ropstvu.

- Njegove najveće investicvije su Most na Adi i Solarisovi autobusi koje smo plaćali 319.000 evra po komadu. Mi smo od naših ljudi, od Ikarbusa iste takve plaćali 280.000 evra. Replika Terazija je koštala 600.000 evra, to mi vraćamo, odabrali su skuplju ponudu za rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra...Mi investiramo koliko imamo i u ono što građanima treba, vodeći računa o svakom dinaru -podvukao je Mali.

#Dragan Đilas

#Siniša Mali

#dug

'