AKTUELNO

Premijer Srbije smatra da je Siniša Mali kao gradonačelnik Beograda postigao odlične rezultate.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da situcija Siniše Malog nije laka i dugoročno održiva i da će snositi političke posledice, ali da neće da učestvuje u harangama i da nekoga smenjuje pod pritiskom.

Nikada neće pod pritiskom da reagujem, podvukao je Vučić.

On je istakao da je Siniša Mali kao gradonačelnik napravio izuzetne rezultate, najbolje još od Branka Pešića, te da bi prestonica bankrotirala da je nastavio sa starom politikom.

Sledeće godine su izbori. On sigurno neće biti kandidat SNS za gradonačelnika.

Vučić je napomenuo da nikada nije bio kod Malog, da nisu kućni prijatelji, iako su bliski saradnici.

Govoreći o slučaju Savamale, on je rekao da mu je bilo jasno da neko iz gradske vlasti stoji iza toga i da bi rekao "svaka čast" da je akcija obavljena u po bela dana.

- Oni su to uradili kada nije bilo vreme i snosiće političke posledice. Nećemo čekati presude, dovoljno je da Tužilaštvo da svoje mišljenje - rekao je Vučić.

Govoreći o izjavama bivše supruge gradonačelnika Marije Mali, Vučić je ocenio da je nedopustivo da neko zloupotrebi borbu za starateljstvo nad decom za politički obračun.

Zloupotrebiti bivšu ženu koja se bori za starateljstvo nad decom za političke izjave?  Ko to radi? To niko do sada u Srbiji nije uradio. Da borbu za strateljsvo koristite za političke obračune to je dno dna - rekao je Vučić.

Premijer o spornim fotografijama ministra Lončara

Vučić je rekao da nije srećan zbog toga što je Zlatibor Lončar slikan sa nekim kriminalcima. Premijer je rekao da se protiv Linčara vodi hajka, ali i da niko izgleda nije saznao ko je 45 minuta pre toga bio sa istim tim ljudima u kafiću.

Vucić je rekao da postoje i takve fotografije, ali da neće da ruši nečijoj deci iluzije o njihovim roditeljima: "A, reč je o nekom mnogo važnijem od Lončara", rekao je premijer.

S. M.

#Aleksandar Vučić

#Siniša Mali

'