AKTUELNO

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović, iznela je svoju verziju događaja koji mesecima potresaju domaću javnost. Dejan Vukelić, glavni i odgovorni urednik portala Objektiv, koji je sa njoj radio ovaj intervju, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK da očekuje da se ovim izjavama pozabave državni organi.

Bivša državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije Dijana Hrkalović, u prvom intervjuu nakon puštanja iz pritvora, za portal Objektiv, iznela je svoju verziju događaja koji mesecima potresaju domaću javnost.

Vukelić je rekao da je iznenađen direktnošću i oštrinom Dijane Hrkalović u onome što je izjavila, i to jeste, kako dodaje, pokušaj državnog udara i na neki način izdaja države.

- Ovo ne može da ostane samo na ovom intervjuu i reakcijama na njega. Ovim moraju da se pozabave državni organi, iznenađen sam da već nisu i Nebojša Stefanović i Dijana Hrkalović pozvani od strane tužilaštva da daju svoje iskaze na ovo što je ona rekla – rekao je Vukelić.

Kako kaže, nije ona bilo ko, bila je, dodaje, najbliži saradnik Nebojše Stefanovića u vreme kada su se dešavale stvari o kojima ona priča, u vreme kada se taj pokušaj državnog udara dešavao. Vukelić ističe da je svakim minutom duže kako se niko ne oglašava, sve više iznenađen i šokiran.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ovo je nešto što se tiče svih građana Srbije, tiče se države, predsednik je najvažnija državna institucija - kaže Vukelić.

Ističe da je Hrkalović njemu delovala vrlo uverljivo i iskreno, kao osoba koja čvrsto veruje u to što izgovara.

- Vrlo je vodila računa da ono u šta je sigurna predstavi upravo tako, a kada je pričala o stvarima za koje nije sigurna, ograđivala se – rekao je Vukelić.

Kako kaže, precizno se izražavala.

- Bila je precizna i vrlo sugestivna kada je rekla da je Nebojša Stefanović prisluškivao predsednika Aleksandra Vučića, da je čitao transkripte njegovih razgovora sa porodicom, da je lično štitio Belivuka i njegov klan i da je namestio i montirao aferu Jovanjica – rekao je Vukelić.

Kako kaže, bila je vrlo izričita i vrlo direktna, govorila je kao svedok iz prve ruke, jer je bila prisutna.

Foto: TV Pink Printscreen

Saša Milovanović, direktor Srpskog telegrafa, rekao je da Dijana Hrkalović nije skinula sa sebe odgovornost time što je ovo sve ispričala.

- Duboko verujem da je istina ovo što je ispričala, jer je na neki način i sebe tu optužila, jer je ona bila njegov saradnik. Zanimljivo je to što je Stefanović bio okružen ljudima koji su manje više bili u zatvorima ili su u procesima, ili čekaju presude. Nekoliko njegovih saradnika je procesuirano zbog odavanja državne tajne, trgovine uticajem, pa čak i zbog saradnje sa kriminalnim klanovima – rekao je Milovanović.

Ističe da je ozbiljna optužba kada te „desna ruka“ ovako optuži za neke stvari.

- Kada ona ovo priča, to ima izuzetno optužujući uticaj i efekat, jer je ona bila neposredni svedok svega toga. Vidim da se sada tajkunski mediji utrkuju oko pitanja zašto bi se poklonilo poverenje Hrkalović. Oni sada govore kako je taj intervju namešten – rekao je Milovanović.

Autor: