AKTUELNO

Sin Ratka Mladić kaže da se stanje njegovog oca pogoršava i navodi da je on samo zalečen u Haškom tribunalu, ali da nikakda nije izlečen do kraja.

- Stanje Ratka Mladića od kako je prebačen u Haški tribunal je nešto čime se manipuliše. To je bio problem koji su na neki način morali da iskontrolišu jer kada je tek bio prebačen nije bio u stanju da mu se sudi ni po jednom objektivnom parametru. Tadašnja vlast ga je isporučila bez obzira na njegovo stanje i od tada do sada se taj proces njegovog lečenja odvija na jako čudan način - rekao je Darko Mladić za Pink.

Foto: Tanjug AP/Peter Dejong

Istakao je da se njegovom ocu sada pogoršava stanje, pre svega fizički, ali kognitivno.

- Već ima i probleme u komunikaciji. Čujemo se svaki dan, dva puta nedeljno se vidimo na pola sata preko neke aplikacije. On sada jako malo i govori. Ne žali se, ali vidimo iz razgovora da govori samo osnovne stvari, nema volju da komunicira. To su sve posledice njegovih moždanih udara i lošeg lečenja - navodi Drako Mladić.

Da sve rade kako treba, nema razloga da sve kriju od nas i dokumentaciju i nalaze. Oni sami sebe tamo kontrolišu...Oni samo ispunjavaju formu da bi prikrivali njegovo stanje. On dugo ima šećer koji nije pravilno kontrolisan, ide i preko 17. Savremena medicina to može lepo da kontroliše, on prima neke tablete za koje ne znamo šta su...

Foto: TV Pink Printscreen

Darko Mladić kaže da se boji da naglo pogoršanje stanja njegovog oca vodi u neki terminalni ishod.