AKTUELNO

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcijie Rusiji, uveren sam da se zbog toga na nju vrši pritisak, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Dejan Vukelić, glavni i odgovorni urednik portala Objektiv.

Vukelić je rekao da je pismo zastrašujuće i dodaje da je u pitanju vrsta hibridnog, psihološkog rata protiv Srbije.

Kako kaže, to sve stvara određenu vrstu psihoze najviše kod roditelja.

- Mislim da je ova vrsta dojava nešto što može da uradi bilo ko, ali ovde se radi o organizovanoj akciji. Ovo nije prvi put, sve je počelo sa avionima koji su jedini leteli za Rusiju – rekao je Vukelić.

Foto: TV Pink Printscreen

On je podsetio da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcijie Rusiji i dodaje da je uveren da na ovom nivou, ovom obimu, ova vrsta pritiska i specijalnog rata, rezultat nezavisne politike Srbije.

- Ne bio u koži našem državnom rukovodstvu. Ne znam kako ćemo uspeti da se odupremo ovim pritiscima - kaže Vukelić.

Andrija Jorgić, direktor Borbe, dodao je da udaraju tamo gde najviše boli.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vi kao zaposleni morate da se organizujete, da odete po dete, morate da pređete most, na kome je takođe navodno podmetnuta bomba. Možda je ovo sve pokazna vežba. Da se malo dozovemo, da se pripremimo za možda neke buduće akcije – rekao je Jorgić.

Kako kaže, ne možete da kažete da je dojava lažna, dok se to ne utvrdi na terenu.

On ističe da ne misli da će ovo da se završi na ovome.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da je cilj da se zaustavi normalan život u Srbiji.

- Srbija vodi neutralnu spoljnu politiku, gledajući svoje interese. Vodimo politiku u intresu Srbije, ne vidim, čak ne bih ni isključio da ima pojedinaca i iz naših redova koji su moguće uključeni u to – rekao je Jorgić.

Autor:

#Dejan Vukelić