AKTUELNO

Predsednik Srbije sutra stiže u zvaničnu posetu BiH.

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine i predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović potvrdio je danas da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koji sutra stiže u zvaničnu posetu BiH, razgovarati o pitanju granice, ali i o trasi autoputa koji treba da poveže Sarajevo i Beograd.

Kada je u pitanju najavljeno potpisivanje Deklaracije o pravu Srba na jezik, kulturu, istoriju i identitet, Izetbegović kaže da ga o tome ne mogu pitati jer ne zna tačno šta se u toj deklaraciji nalazi, ali očekuje da ista prava daju drugima, odnosno prava na opstanak drugih, prava na bosanski jezik i smatra da se u tom smislu mogu dogovoriti, prenosi Fena.

Govoreći o pitanju granice, on je kazao da u tom smislu neće lako naći zajedničku reč, ali da se o nekim stvarima se može razgovarati.

Foto: Tanjug

-Četiri zahteva ima Srbija, ali dva nisu ni za diskusiju. Jedan od njih je da se prelazi na ovu stranu Drine i da se deo bh. teritorija kod dve hidroelektrane preda Srbiji. To je nemoguće. Imamo i pitanje prolaza pruge koja ide prema Baru i neke nejasne pozicije na Limu kod Rudog, o tome se može razgovarati, ali uz kompenzaciju. Videćemo šta traže, šta nude, pa da se eventualno na dva od četiri zahteva pokuša iznaći neko rešenje - izjavio je Izetbegović.

#Aleksandar Vučić

#Bakir Izetbegović

#Bosna i Hercegovina

#Poseta

#Razgovor

'