AKTUELNO

Postoji mnogo stvari na koje sam kao predsednica vlade ponosna i koji su doveli do toga da građani Srbije žive bolje , poručila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i kao tri najveća uspeha navela Klinički centar Srbije, završetak brze pruge Beograd-Novi Sad i prosečnu platu od 635 evra u Srbiji uz javni dug ispod 60 procenata.

Brnabić je rekla da nije vodila razgovore sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o tome da li će voditi i novu vladu, ali je poručila da će posle izbora nastaviti da se aktivno bavi Srpskom naprednom strankom, kao i da joj je to da li će biti na nekoj funkciji najmanje važno.

Premijerka Srbije je u intervjuu za "Blic" navela i da je cilj vladajuće stranke "istorijska pobeda u prvom krugu predsedničkih izbora i ubedljiva pobeda liste ''Aleksandra Vučić - zajedno možemo sve ''na svim nivoima".


Ona je rekla i da bi volela da se do rešenja situacije na Kosovu i Metohiji došlo u mandatu njene vlade, jer, kako je naglasila, to bi bilo u interesu svih građana, a najviše našeg naroda na KiM.

- Teško je pregovarati i tražiti kompromisno rešenje sa nekim ko niti želi da razgovara, niti želi kompromis bilo koje vrste.Beograd ispunjava ono na šta se obavezao međunarodnim sporazumima.Priština ne - izjavila je Brnabić.

Govoreći o najvećim izazovima u prethodnom periodu, premijerka je rekla da je ratno stanje u Ukrajini najveći izazov sa kojim se vlada suočila s obzirom da su se političke i ekonomske posledice rata na istoku Evrope odmah osetile širom sveta.

Premijerka je naglasila da je Srbija pažljivo definisala svoju poziciju koja, kako je rekla, nije nimalo laka, a da su pritisci na rukovodstvo i predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga svakodnevni.

- Najvažniji zadatak je da pružimo našim građanima sigurnost u svakom smislu. Pre svega da sačuvamo mir i stabilnost,zatim dovoljnu snbdevenost osnovnim životnim namirnicama, perspektivu za mlade ljude,izvesno i predvidivo poslovanje za naše privrednike - rekla je Brnabić.

Premijerka je navela i da je većinu stvari koja je vlada planirala uspela i da završi ili da započne njihovu realizaciju,a da su neke stvari kasnile zbog objektivnih okolnosti,pre svega pandemije korona virusa.