AKTUELNO

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić komentarisala je afere "Jovanjica" i prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Strukture unutar MUP-a želele su da iskoriste ovaj slučaj i Predraga Koluviju kako bi srušili Aleksandra Vučića, kompromitovali Andreja Vučića kako bi Aleksandar Vučić podneo ostavku. Dokazi pokazuju da je to tako bilo i da je unutar MUP postojala mreža ljudi koji su imali zadatak i cilj da sruše Aleksandra Vučića - rekla je premijerka Brnabić za medije.
Ona navodi da je zanimljivo i da su u to bile umešane i strane službe bezbednosti i deo političke opozicije koji je dao sebi za pravo da u svakom trenutku taj slučaj komentarišu, da iznose kao neke "nove dokaze".

Ana Brnabić kaže da je od strane tog dela opozicije (pre svega Miroslava Aleksića i Marinike Tepić) postojao pritisak da Predrag Koluvija bude osuđen.

Ona je podsetila da je telefon Koluvijin bio neuobičajeno dugo uključen. Takođe, premijerka je rekla da je plan bio da se Andrej Vučić javi na poziv tog telefona, tj. sa nepoznatog broja i da to bude razlog za njegovo hapšenje, nakon čega bi predsednik podneo ostavku.

#Ana Brnabić