AKTUELNO

Pregovori Rusije i Ukrajine u Turskoj je ohrabrujući korak, ali je pitanje da li će biti dovoljan, navode gosti Novog jutra, ocenjujući da rat u Ukrajini može da se završi sutra, li će se posledice tek osetiti.

Zamenik glavnog i odgovornog urednika Večernjih novosti Milan Babović kaže da su pregovori u Antaliji ohrabrujući korak, ali je pitanje da li će biti dovoljan pošto ruska strana tvrdo insistira na ona tri uslova koje je postavio Putin.

Foto: TV Pink Printscreen

- Da je ukrajinska strana postupala po dogovoru, odnosno da je ispunjavala oni što piše u Minskom sporazumu verovatno do ovoga ne bi došlo - ocenio je Babović.

Kako kaže, specifična je ta pozicija Ukrajine, Zelenski je shvatio da je pomoć od NATO saveznika samo deklarativna.

- Ako je bio zelen da poveruje da će Amerika i njeni saveznici povesti treći svetski rat zbog Ukrajine, grdno se prevario. Takve greške se skupo plaćaju. - dodao je Babović.

Urednik spoljno-političke rubrike u Objektivu Filip Radojičić je govoreći o posledicama rata u Ukrajini istakao da Srbija treba da se drži svoje politike i stoji na stavu međunarodnog prava.

Foto: TV Pink Printscreen

- Osudili smo agresiju, ali i sankcije koje su nametnute Rusiji - istakao je Radojičić i dodao da rat može da prestane sutra ili prekosutra, ali ćemo posledice tek osetiti