AKTUELNO

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK da je ovaj kratki ratni period u Ukrajini, doneo neke dobiti Rusiji, da su oni povratili u svoje vlasništvo sve svoje kompanije koje se bave resursima.

- Histerija na zapadu splašnjava. Rezultati su nula, ni Amerika ni NATO nisu spremni da reaguju za Ukrajinu – rekao je Miletić.

Kako kaže, ukoliko nema konkretne podrške, ne mogu da se nadaju ničemu.

- Nisu spremni da se zauzmu do kraja, a guraju ih u sukob, razaranja i nove žrtve – rekao je Miletić.

Nenad Vuković, predsednik društva lobista Srbije, rekao je da je svakako strašno ono što se dešava u Ukrajini kao i da je neophodno da što pre oružje zaćuti.

- Razlike koje su bile toliko nepomirljive, trebalo bi na neki način smanjiti. Obe strane su se dugo pripremale za ovo, to je sigurno – rekao je Vuković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, šta god da se dešavalo i da se desilo, rat je samo nastavak sukoba, ali dodaje, svakako je potrebno što pre ga završavati.

- Pozicija Srbije je iz puno razloga teška, treba da zadržimo autentičnost u pristupu. Mi imamo naše probleme, na koje moramo non stop da razmišljamo – rekao je Vuković.

Ko laže narod o nestašici goriva?

Miletić je rekao da nema razloga da bilo šta menjamo, dodaje da nemamo razloga da se brinemo niti ćemo imati problema. - Međutim, mnogi bi da destabilizuju Srbiju i da izazovu neki haos - rekao je MIletić. Kako kaže, svega će biti, sve smo imali i za vreme rata kod nas, za vreme epidemije, dodaje da ne vidi razlog zašto bi sada bilo drugačije.

Novinar Darko Zlojutro rekao je da je Internet prepun vesti i da je teško odvojiti žito od kukolja.

Foto: TV Pink Printscreen

- Neko želi da napravi haos i da digne paniku među narodom, jer pored toga što se vodi rat uživo, dešava se isti i na internetu – rekao je Zlojutro.

Miletić kaže da Rusija sigurno pokušava da locira Zelenskog na sve načine.

- Ono što smatram da treba imati u vidu, jeste da ceo ovaj ukrajinski scenario je scenario NATO pakta, samo što je obrnuto. Samo što je na KiM bio prisutan srpski narod i nije imao vojsku – rekao je Miletić.

Autor:

#Dejan Miletić

#Novo jutro