AKTUELNO

Srbija trenutno ima mogućnost da se prema krizi u Ukrajini postavi onako kako njoj odgovara, rekao je za NOVO JUTRO TV PINK Dejan Miletic iz Centra za globalizaciju.

Miletić je rekao da je stanje u svetu za Srbiju velika šanse i dodaje da je ponosan što Srbija može da brani svoje interese.

- Imamo priliki da poštujemo principijelnu politiku, međunarodne odnose, tekovinu međunarodnog prava, a opet i vekovne dobre odnose sa Rusijom. Imamo mogućnost da se postavimo onako kako nam najviše odgovara – rekao je Miletić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, Srbija ima balans, pragmatičnu politiku, zasnovanu na očuvanju naše teritorije, a sa druge strane zalažemo se za mir.

Nenad Borovčanin iz Bokserskog saveza Srbije, rekao je da je veliki broj Ukrajinaca proruski orijentisano.

- Borbe su okrenute prema nacistima koji žele da odvoje Ukrajinu od Rusije – rekao je Borovčanin.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, prirodno je da se dva pravoslavna naroda lepo slažu.
Dodaje da mu je drago što Srbija gleda svoj interes i svoju poziciju u svetu.

Borko Kašanski, urednim u Srpskom telegrafu, rekao je da smo imali dva dana ozbiljnih konsultacija, puno ljudi je bilo uključeno u pažljivo balansiranje, kako bi došli do onoga što je Vučić sinoć izjavio.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sa jedne strane osudili smo kršenje suvereniteta jedne nezavisne zemlje, ali smo sa druge strane jasno stavili do znanja da sankcije Moskvi ne dolaze u obzir – rekao je Kašanski.

Kako kaže, to je izazvalo pozitivne strane sa obe strane.

Autor:

#Novo jutro