AKTUELNO

Dragan J. Vučićević glavni i odgovorni urednik Informera, kaže da je jučerašnje obraćanje predsednika Srbije bilo od velike važnosti, a da je njegova odluka bila mudra i pametna odluka za po sve nas.

Kako je dodao, rat koji se događa jeste tragedija, posebno jer je udario brat na brata, pošto u Ukrajini ratuje isti narod, i da bi to bilo isto, kao da Srbija zarati sa Crnom Gorom.

- Mi ne možemo ništa da uradimo, mi samo treba da gledamo naše interese, stanemo iza Srpske zastave, i da, kada nas neko pita da biramo, uvek treba da kažemo Srbija - kaže Vučićevoć.

Kako dodaje, Srbija je ostala jedna od retkih zemalja koja je nastavila da poštuje Međunarodno javno pravo.

- Mi kažemo da poštujemo teritorijalni integritet Ukrajine, kao što to radi i Ukrajina, koja nas je podržala za vreme bombardovanja... Isto tako i Rusija... Ne smemo da zaboravimo koliko su nas te zemlje podržavale - dodao je Vučićević.

Kako kaže, Rusija nam nikada nije uvela snakcije, kao ni Republici Srpskojj, što je sa druge strane uradio zapad.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mi sa takvom Rusijom ne treba da ratujemo. Zamislite da sada poslušamo Đilasovce... Ponoš kaže da bi Srbija trebala da uvede sankcije Rusiji, da se pridruži politici EU i NATO. Ajde da zamislimo, da neko poludi, i uradi to... Od istog trenutka gubimo podrđku Rusije za Kosovo, Rezoluciju 1244, ne važi ni energetski ugovor, morali bi da plaćamo gas kao Evropa, a ne po povlađćenoj ceni... Bili bismo u velikom problemu... I to je politika Marinike, Đilasa, Ponoša.... Ajde, imaćemo izbore, neka onaj ko misli da treba tako, neka glasa za njega na izborima, i biće im tako kako če im biti... - kaže Vučićević.

Kako je dodao, nakon obraćanja Srpskih političara, Srbija je naišla na pozitivne komentare Rusije i Amerike, što je odlično.

- 2003. godine, Amerika vrši invaziju na Irak, što je bilo nezakonito... Optuživali su Irak da ima otrove, antrakse, na kraju ništa nisu našli... Šta je Republika Srbija, Đilasovska, tada uradila? Proterala je diplomate iz Iračke ambasade iz Beograda... - rekao je Vučićević podsećajući na tadašnja dešavanja, i politiku Đilasovske stranke.

- Ponoš nije imao politiku, stav... On je po stav išao u NATO ambasadu, a tako bi i sada radili.... - kaže Vučićević, dodajući da je njihova parola udovoljavanje Zapadu.

Vučićević objašnjava da je njihova ambicija samo pljačkanje Srbije, što je bio slučaj i do sada.

Foto: TV Pink Printscreen

Povodom lažnih naslova opozicionih medija da Srbija neće da podrži teritorijalni integritet Ukrajine, Vučićević ističe da su se pozvali na "šatro" izvore u EU.

- Brnabić da demant, a oni i dalje drže tu vest na naslovnoj strani. Oni su naneli ogromnu štetu državi Srbiji. Jesu li se izvinili? Ne, poslali su neke novinarke tamo da postavljaju sumanuta pitanja... Ovo što smo videli, jeste najbolja moguća odluka, i najbolje moguće rešenje. Postoje rešenja i dobra i loša, a ovo je najbolje. Svcaka čast državi jer je bila strpljiva... Svi su požurili... - priča Vučićević.

- Ovo je posledica odgovorne politike Srbije - podvlači Vučićević.

Autor: