AKTUELNO

Predsednik Srbije otkrio detalje o novčanoj pomoći za majke.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uključio se uživo iz Sočija za Nacionalni dnevnik TV Pink, a u razgovoru sa novinarkom Gordanom Uzelac, još jednom se osvrnuo na borbu države protiv bele kuge.

Foto: TV Pink Printscreen

On se zahvalio građanima koji su kao dobar potez ocenili pomoć od 300.000 dinara za prvo dete. Kako kaže, reakcije su odlične, a mnogo bolje mere će biti za drugo dete.

- Sa tim merama izlazimo za 10 ili 15 dana. Hvala građanima, radićemo na tome da budu i bolji uslovi i da imaju veću sigurnost kako bi se više dece rađalo - istakao je predsednik.

Međutim, razmišlja se o još jednoj pomoći koja će znatno olakšati život majkama. Reč je o subcencijama koje bi velike firme dobile za otvaranje vrtića.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je naveo, ako jedna majka želi da radi, a živi negde u centralnoj ili južnoj Srbiji, kako će ona da ostavi dete određeno vreme, ako nema u firmi vrtić, jer majka sa detetom do šeste godine, od rođenja, provodi više od 6 sati.

- Dakle, one su naše junakinje i treba da im pomognemo. One neće da ih ucenjuje vlasnik, treba da imaju karijeru. Zato ćemo raditi na tome da budu vrtići u velikim kompanijama i davaćemo subvencije za to - rekao je Vučić.

#Aleksandar Vučić