AKTUELNO

Dr Zlatko Lutovac politički aktivista ističe da je teško posmatrati nedaće Srpskog naroda u Hrvatskoj, ali dodaje da mu je drago jer Srbija, kao nikada do sada, brine o svom narodu, bilo gde u regionu, što ranije nije bio slučaj.

- Ranije se čula tišina kada su sprski interesi bili ugroženi. To je sada slučaj, kada Vučić vodi ovu zemlju. Neće biti proterivanja, niti će iko progoniti naš narod - dodao je Lutivac.

Lutovac dodaje, da je trenutno najveći problem to, što je Srbija od Hrvatske ekonomski jača, najavljujući da će Srbija već naredne godine imati mnogo bolju ekonomiju, sa čim Hrvatska ima problem.

Foto: TV Pink Printscreen

- Srbija ima snage da obeležava ovakva dešavanja. Vidim odlučnost i snagu države koja se ne plaši, što ranije nije bio slučaj, jer ima snage da kaže sve o stradanjima Srba u Hrvatskoj. Raniji predsednici su se izvinjavali, a da nisu znali za šta se izvinjavaju - priča Lutovac.

Kako Miodrag Linta predsednik Saveza Srba u regionu objašnjava, nakon dolaska Franje Tuđmana na vlast, kreće maltretiranje Srba, kao što je izbacivanje iz stanova, prebijanje i slično.

Foto: TV Pink Printscreen

- Pre ratnih dejstava, ubijeno je više od 120 Srba. Gospodar smrti je bio Tomislav Nečev u Vukovaru, međutom, on za to nije osuđen.

Linta dodaje da je 18. novembra obeležavanje oslobođenja Vukovara od strane Jugoslovenske armije, a Vukovar jeste i simbol stradanja srpskog naroda.

- Današnja vlast nije spremna da prizna to, niti da podigne neki spomenik - objasnio je Linta.

- Glavni razlog Hrvatske antisrpske politike jeste strah što Srbija vremenom postaje ugledna država međunarodne zajednice - nastavljao je Linta.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: