AKTUELNO

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović istakao je večeras, da osim poslednjih brojnih inicidenata usmerenih protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, posebno zabrinjava to što nema nikakve reakcije iz međunarodne zajednice.

Popović je gostujući u programu Televizije Vesti istakao da su užasni incidenti koji su se dogodili oko Vidovdana, ukazujući na ukradenu zastavu ispred manastira Gračanice, ispisivanje grafita na ulazu u Gračanicu, prebijanje dečaka u Gojbulji, te hapšenje mladića na Gazimestanu.

„Svi ovi incidenti su poruka srbima da nisu poželjni na Kosovu i Metohiji, da su, nažalost, građani drugog reda. Najžalosnije u svemu ovome je što još uvek nemamo reakciju međunarodne zajednice, koja ćuti i nema nikakve osude sa njihove strane, na kraju incidente nije osudio ni niko od albanaca“, kazao je Popović.

Foto: TV Vesti Printscreen

Sve to, dodaje Popović, čini da srpska zajednica na Kosovu i Metohiji živi u svakodnevnom strahu.

Na teritoriji opštine Gračanica je bilo i dosta krađa, a lopovi još uvek nisu pronađeni, građane brine što policija ne radi svoj posao kako valja, uvek dobijamo odgovor da je istraga u toku“.

Popović ističe da su srbi uznemireni, ali da ipak veruju u budućnost na ovom prostoru.

„U tom smislu nemerljiva je podrška naše države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, zbog kojih svi verujemo da ćemo istrajati, opstati i ostati ovde“, zaključio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović gostujući u informativnoj emisiji Televizije Vesti iz Beograda.

#Srđan Popović