AKTUELNO

Gradski odbor Pokreta socijalista Beograda održao je tribinu "Obaveštajno-bezbednosne službe uvek su na prvoj liniji odbrane države", posvećenu stanju bezbednosti u našoj zemlji.

Govornici na tribini PS-a Ljuban Karan potpukovnik Kontra-obaveštajne službe u penziji i Božidar Spasić nekadašnji obaveštajac i bivši pripadnik Službe državne bezbednosti, istakli su da imaju ogromno poverenje u rad predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra policije Aleksandra Vulina i da veruju u još veći razvoj naše države.

"Predsednik Aleksandar Vučić, pre godinu dana, izdao je jasno naređenje, a to je obračun sa organizovanim kriminalom i korupcijom i to naređenje ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin uspešno sprovodi u delo. Značajni rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i borbi protiv trgovine narkoticima vidljivi su na teritoriji čitave Srbije, a naročito u prestonici koja postaje sve bezbednije mesto za život. Pale su najopasnije kriminalne grupe i klanovi u ovom delu Evrope među kojima su klan Belivuk-Miljković I klan Darka Eleza. Ministarstvo unutrašnjih poslova i ministar Vulin imaju punu podršku predsednika Srbije Aleksandara Vučića i zato su, između ostalog rezultati u borbi protiv mafije ovako visoki i značajni", istakao je predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Beograd Vladimir Ilić.

Foto: Pokret socijalista

"Da se Aleksandar Vulin nije našao na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova pre godinu dana, ja verujem da oni koji rat protiv Srbije nikada nisu prestali da vode bi možda i uspeli u svojoj nameri da izvrše državni udar. Mi ulazimo u ključni trenutak, da li će Srbija uspeti da sačuva svoju državu, svoje građane, svoju teritoriju ili će zlikovci uspeti u svojoj nameri. Moramo se boriti, jer ono što su nama ostavili naši očevi, mi moramo jednako dobro, ako ne i bolje ostaviti onima koji dolaze iza nas", poručio je potpredsednik Pokreta socijalista i narodni poslanik Đorđe Komlenski.

"Specijalni rat ili kako ga na Zapadu zovu hibridni rat dobija neverovatan značaj u vezi sa sudbinom malih država kakva je i Srbija. Srbija trpi ogromne pritiske i iznutra i spolja i sve su to metode specijalnog rata koje koriste strane službe za urušavanje naše države. I zato Srbija i srpski narod moraju biti jedinstveni kako bi naša država uspela da odoli svim izazovima koji nam predstoje", kazao je potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan.

"Naše službe su oduvek bile uspešne i prepoznate u svetu, kao i naši pripadnici službi bezbednosti koji uspešno izvršavaju obaveštajne zadatke i ciljeve. Naše službe su bile uništavane od 2000. godine, ali su se stvari bitno promenile dolaskom Aleksandra Vučića na čelo Srbije. Ubeđen sam da će se sektor bezbednosti još više razvijati i da slede još veća ulaganja", naveo je nekadašnji obaveštajac i pripadnik Službe državne bezbednosti Božidar Spasić.

Sa tribine je upućena snažna podrška predsedniku Srbije i ministru unutrašnjih poslova u daljoj borbi protiv kriminala.