AKTUELNO

Gradski odbor Pokreta socijalista najoštrije osuđuje huliganski i divljački napad na prostorije Srpske napredne stranke u Novom Sadu, saopštio je Dejan Lisica, Predsednik Gradskog odbora Pokreta socijalista Novog Sada.

- Činjenica da je vandal bio sin Bore Solunca govori o kućnom vaspitanju i koliko Bora i njegova stranka mrze SNS, ali i kako bi vladali našim gradom. Agresivni u svojoj nemoći ne idu na izbore, a kampanju vode mortus pijani u sred noći i puka je sreća što nisu prebili nekoga ko bi im rekao da urbani terorizam nije baš novosadski - istakao je on.

Kako je rekao, poziva nadležne da efikasno i nepristrasno ispitaju ulogu kako samog počinioca tako i Borislava Novakovića Solunca, jer ovo ne mora biti samo pijano orgijanje nego možda ima i političku pozadinu organizovanog terora.

- Čekamo i nevladine organizacije, inicijative i grupe građana da osude ovakvo ponašanje i da li će i sada proglasiti Novi Sad nebezbednim gradom ili je nasilje prema imovini i članovima SNS-a dozvoljeno i normalno? Pitamo Novosađane da li nam za uzor treba biti otac koji se bije, krade, vređa, laže i glasa iz Soluna, a sin mrtav pijan sredom razbija izloge političkih neistomišljenika? Nažalost, nekažnjen zločin petooktobarskog puča i danas osećamo, jer svaki pijani ološ misli da može osvojiti vlast nasiljem i zato nije ni čudo da je Bora i otac i na čelu takvih - rekao je on.