AKTUELNO

Novinar dnevnog lista "Politika" Aleksandar Apostolovski ističe da Viola fon Kramon nedvosmisleno zastupa interese kosovskih Albanaca.

- Ona pripada partiji Zelenih, oni su stranka koja često predstavlja tas na na vagi prilikom formiranja koalicionih vlada u Nemačkoj, iza zlaganja za ekologiju i zaštitu životne sredine krije se najmilitantnija stranka u Nemačkoj - ukazao je Apostolovski.

Ocenio je da njen izričit i pristrasni stav prema situaciji na KiM predstavlja blagu opasnost.

- Ona isključivo staje na albanski stranu, bez objetivnog sagledavanja situacije - naveo je Apostolovski i ukazao da je cinično komentarisala izveštaj EK o napredku Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

Narodni poslanik Đorđe Milićević je govoreći o dolasku Viole fon Kramon u Loznicu ocenio da tu nema nikakvih dodirnih tačaka sa zaštitom životne sredine, niti je to bila njena poruka.

- Mislim da iza svega stoji jedna druga priča. Deo opozicije je krenuo u izbornu kampanju, vrlo je interesantno ko se sa njom juče pojavio. Tu su bili predstavnici nekih političkih partija koji sebe nazivaju "Ne davimo Beograd", Zelenović...Da li je Viola fon Kramon izestilac EP za KiM ili za zaštitu životne sredine u Srbiji? - naveo je Milićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Komentarišući reakcije građana da joj ne treba dopustiti ulazak u Srbiju, on je rekao da su to reakcije na samo njeno prisustvo, već i na politiku onih koji su krenuli u kampanju na ovaj način.

- Oni nam na ovaj način saopštavju svoj stav o ključnim nacionalnim državnim interesima - dakle saglasni su sa stavom Viole fon Kramon koja otvoreno kaže da je lobista za Prištinu i mrzi Srbiju - kaže Milićević.