AKTUELNO

Predsednik DSS Miloš Jovanović ističe da je, kada je u pitanju očuvanje Kosova i Metohije, glavni imperativ to, da se garantuje bezbednost Srbima, kako na severu, tako i južno od Ibra.

Kako je dodao, jedna od stvari koje su dobre, jeste jačanje vojske, jer kada nemate jaku vojsku ne možete da imate efikasnu spoljnu politiku.

- Napadaju se slabi, a ne jaki, jer će protivnik da razmisli nekoliko puta da li će da vas napadne - objašnjava Jovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Jovanović se dotakao i izjave francuske analitičarke Marion Le Pen koja je istakla da je Kosovo srpska Pravoslavna zemlja, dodajući da je to u kontekstu Francuske demografije kako i problema zemlje, navodeći da to nije samo njen stav.

To ne treba shvatati fatalistički, i demografski. Sve se da promeniti, to što je neko većinski narod negde, ne znači da će se to promeniti. To podrazumeva borbu. Fantastičan je primer Izraela i Palestinaca, oni ne posustaju, to treba da bude naš model takođe - rekao je Jovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o napadima na člana Srpskog predsedništva Milorada Dodika, Jovanović dodaje da je nakon Inckovog skandaloznog zakona, došao još jedan problem, gde su šume prešle u nadležnost države BiH, a to je poslednji u nizu od koraka gde se RS raščlanjuje kao entitet.

Dodik je počeo nekom vrstom kontra udara, primerenom akcijom. Spremaju 142 zakona, i sve se može kada se ima volje, snage i mogućnosti. Oni imaju Ustavno pokriće - dodao je Jovanov.

Autor: