AKTUELNO

Srbija mora da prizove svoju staru silu zaštitnicu Rusiju, a i novu prijateljsku silu Kinu, kaže lider radikala.

Lider Srpske radikalne stanke Vojislav Šešelj izjavio je da se pregovori Beograda i Prištine moraju vratiti u Ujedinjene nacije, te da se Rusija i Kina moraju uključiti u pregovore oko Kosova i Metohije.

- Ja sam to govorio pre nekoliko godina. Albanci imaju svoje sile zaštitnice, a to su Amerika, Engleska, Francuska i Nemačka, iako nije članica SB. Srbija mora da prizove svoju staru silu zaštitnicu Rusiju, a i novu prijateljsku silu Kinu, jer u ovih 10 godina naglo su se razvijali prijateljski odnosi Srbije i Kine, i mi sada imamo i drugu silu zaštitnicu. Ona možda nije spremna da nas oružjem brani, ali je spremna da pomogne na sve druge načine. Ubeđen sam da nije daleko trenutak i da bude spremna da nas oružjem brani - rekao je lider radikala za “Novo jutro”.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da je Rusija već spremna da nas na ovaj način brani.

Govoreći o aferi "havanski sindrom", Šešelj kaže da u principu ne veruje u "neurološke napade".

- Ako postoji taj "rat", onda je neko to upotrebio protiv ove prozapadne opozicije. Vidite, kao da je spržen mozak Draganu Đilasu, Mariniki Tepić i Vuku Jeremiću... - rekao je predsednik SRS.

Govoreći o vakcinama protiv virusa korona, Šešelj je rekao da će primiti i četvrtu dozu kineske vakacine u februaru, ako to bude potrebno.

#Vojislav Šešelj