AKTUELNO

Deo opozicije u nedostatku političkih programa i ideja, pronašao je novi metod napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te se njihova politika svela na puka nagađanja i kritike.

Glavni i odgovorni urednik dnevnog lista „Informer“ Dragan J. Vučićević okarakterisao je koncept i cilj ovog dela opozicije kao „tešku bolest mozga“.

Foto: TV Pink Printscreen

- Možda su ovo teške reči, ali je zaista tako. Deo opozicije u svakoj sitnici traži razlog za nekakav bolesni napad, mržnju i laži. Juče su na televiziji N1 rekli da se Vučić, zamislite, dva dana nije obratio naciji u vezi sa Kosovom, pa su oni jako zabrinuti! Dakle, zabrinuti su oni koji u svojoj uređivačkoj politici maltene priznaju lažnu državu Kosovo, nazivaju ga republikom, i to smo svi gledali – kaže Vučićević za „Novo jutro“.

Ističe da se predsednik, uprkos navodima N1, nije obraćao po pitanju Kosova samo jedan dan jer ima groznicu, ali ovi i ovakvi mediji pokušavaju da izazovu haos.

- Oni nalaze neke svoje analitičare koji ocenjuju da će Kurti „sasvim sigurno dobiti i ovu rundu“. Koju rundu? I koju je i gde dosad Aljbin Kurti rundu dobio? I nema veze što i Ramuš Haradinaj kaže „izgubili smo ovu rundu“, kao i to što „Klan Kosova“, medij koji otvoreno podržava OVK, navodi da je Vljosa Osmani u Vašingtonu doživela natrljavanje Kosova zbog toga što je Priština uradila – kaže Vučićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da su pojedini domaći mediji više antisrpski nastrojeni od pojedinih prištinskih i albanskih medija, pa se tako aktuelna vlast optužuje za zveckanje oružjem.

- Nažalost, u Beogradu imamo ljude u medijima i politici koji otvoreno navijaju za šiptarsku politiku! Đilas i Jeremić hvalili su Kurtija da je divan, obrazovan, evropejac... A gde im je sad Kurti, čovek kojem je i dan-danas zvanična politika stvaranje Velike Albanije?! On je najpoželjniji sagovornik, kako je govorio Jeremić, on je dosledan, kako je govorio Đilas – kaže Vučićević za Pink i dodaje:

Nije nama toliki problem to što Albanci rade na Kosovu - oni to rade decenijama i znamo im namere. Najveći problem su naši ovde, koji otvoreno navijaju za Albance, za šiptarske teroriste na Kosovu, a sve kako bi naudili Srbiji i preoteli vlast.

#Dragan J. Vučićević