AKTUELNO

Reagovanje predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimira Vujadinovića, a povodom napada na Srbiju, predsednika Aleksandra Vučića i grad Suboticu od strane Dragana Đilasa i Zorana Milanovića.

Prenosimo njegovo saopštenje u celosti:

Ništa poslednjih dana nije slučajno! Da nije tragično i odvratno, bilo bi zanimljivo mnogim analitičarima.

Naime dok Dragan Đilas, njegovi poltroni i mediji napadaju srpskog predsednika Aleksandra Vučića ne štedeći ni njegovu porodicu, bez obzira na životnu dob njenih članova , istovremeno teku koordinisani napadi na Srbiju i srpski narod od strane šiptarskih hordi na Kosovu i Metohiji, zatim od strane Mila Đukanovića iz Crne Gore i političkih ekstremista iz Sarajeva na čelu sa Bakirom Izetbegovićem. Za njima ne zaostaje ni Zoran Milanović koji je, pored svega, danas izašao i sa istorijskim falsifikatom o Subotici kao hrvatskim gradom u prošlosti. Odavno je svima jasno da je zajednički cilj sviju njih, svrgavanje srpskog predsednika Aleksandra Vučića pa samim tim i zaustavljanje Srbije u evidentnom napretku.

Međutim, da ova Milanovićeva ujdurma, oko Subotice, ne bi ostala nerazjašnjena i da falsifikat ne bi postao istina, napomenućemo da je na državnom popisu iz 1910. godine, koji su sprovele austrougarske vlasti, u Subotici živelo 94.610 stanovnika. Od toga broja svega 39 ljudi je govorilo hrvatski jezik. Prema tome, činjenica je da se radi o notornoj neistini i istorijskom falsifikatu.

Na istom popisu iz 1910. godine, u Hrvatskoj je, bez Istre, Dalmacije, Međimurja i Baranje, živelo skoro 26 posto Srba i isto toliko stanovništva govorilo srpski jezik.

Danas je Subotica, kao i Srbija, grad koji pripada svima onima koji u njemu žive. Prema poslednjem popisu u Subotici živi preko 141.000 stanovnika i od toga hrvatski jezik koristi njih 14.000. Danas u Subotici, Hrvati koriste ravnopravno svoj jezik i pismo sa svim ostalima, koji s njima žive i niko ne pokušava da lomi i oštećuje table ispisane na hrvatskom jeziku. Hrvati su danas uvaženi i poštovani građani Subotice i Srbije, važni za njihov razvoj i napredak.

Pitanje za Zorana Milanovića je koliko procenata Srba danas živi u Hrvatskoj, od onih 26 posto sa popisa iz 1910. godine i da li mogu ravnopravno koristiti svoje pismo i svoj jezik, ne strepeći kada će biti polupane sve table ispisane na ćirilici? Neka javnost uporedi ove podatke i činjenice i sama donese zaključke.

Bez obzira na sve napade, od Dragana Đilasa i Zorana Milanovića i njima sličnih, nastaviće srpski predsednik da pomaže naš narod gde god on živeo a Srbija i Subotica će nastaviti svoj ubrzani razvoj na radost i Srba i Hrvata i svih drugih koji u njoj žive, a na veliku žalost Zorana Milanovića i Dragana Đilasa.