AKTUELNO

Poslanik i član međuparlamentarnog foruma Srbija-Republika Srpska Milimir Vujadinović oštro je reagovao na istup ministra inostranih poslova Crne Gore i napade na srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

- Odavno su rekli da je najgori onaj čovek koji ti neprestano čini nepravde, a ponaša se kao da ti to činiš njemu. Da je ova tvrdnja tačna, pokazuje primer Filipa Ivanovića, ministra inostranih poslova Crne Gore, koji u stvari samo nastavlja posao koji su započeli njegovi prethodnici, trudeći se da ni malo ne zaostaje u nanošenju nepravde Srbiji kao i u napadima na onoga na koga se srpski narod na Balkanu u celini oslanja, a to je nesumnjivo srpski predsednik Aleksandar Vučić - naveo je Vujadinović.

Jedino što je u saopštenju Filipa Ivanovića tačno je to da će Srbija i Crna Gora i posle 23. maja biti jedna pored druge, pre svega kao isti, ili pak veoma, veoma sličan narod, sa istom istorijom, verom i kulturom, ali je tačno da će nažalost tu biti i Filip Ivanović i njemu slični, sa zadatkom da taj narod i dalje svađaju i razdvajaju, a sve po nalogu kojekakvih ambasada i spoljnih mentora, boreći se za šaku vlasti i milostinje, koju i dobijaju od njih, a ne od toga naroda.

- I posle 23. maja će mu u toj borbi, nažalost, glavna meta i dalje biti srpski predsednik Aleksandar Vučić, koji je upravo i smetnja, koji je sve suprotno od Filipa Ivanovića i njemu sličnih, jer Aleksandar Vučić vlast dobija samo i isključivo od svoga naroda, a kao takav je podsetnik na besčašće i nepočinstva i Filipa Ivanovića i njegovih prethodnika iz Crne Gore - istakao je Vujadinović.

Kako je dodao, ono što će ostati i posle 23.maja, kao večna i jedina istina, jeste da se Aleksandar Vučić borio i za Srbiju i srpski narod i kada je to bilo najteže, a da je Filip Ivanović, za šaku dukata tom istom narodu, Srbiji i Republici Srpskoj, sitnim podvalama pokušavao da stavi žig genocidnosti i pokušavao da ih razvlasti, i u Republici Srpskoj, baš kao što je to sa sebi sličnim radio i po pitanju Kosova i Metohije.

- No, na kraju, kako bi to rekao veliki vladika Rade: Svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive dovijeka! Sve će proći, al bruka Filipa Ivanovića i vlasti u Podgorici će nesumnjivo ostati i posle 23. maja i u večnosti, baš kao što će ostati čast i Srbije i Republike Srpske ali i srpskog predsednika Aleksandra Vučića, koji se borio i za njih, ali i za srpski narod u Crnoj Gori - naglasio je Vujadinović.

Autor: