AKTUELNO

Danas svi kao jedan!

Srbija danas obeležava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a tim povodom u Beogradu je organizovan niz manifestacija. Prva počinje već u 8 časova, a centralna, koja je zakazana za popodne na Savskom trgu, usloviće i zatvaranje dobrog dela cantra grada, a čak 39 linija Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) će promeniti trasu.

Podsetimo i da se ovaj dan praznuje radno.

Danas u 8 časova u parku Ušće Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije organizuju prikaz naoružanja i vojne opreme. Tom događaju prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Građani ovog dela grada ne treba da brinu da neće moći da stignu do kancelarija u starom delu Beograda, jer ovaj prikaz neće usloviti zatvarnje okolnih ulica, niti izmene u linijama GSP, s obizrom na to da se prikaz naoružanja dešava u samom parku.

Publika će na ovom događaju moći da vidi borbena i neborbena vozila, savremena sredstva artiljerije, protivvazduhoplovne sisteme, besposadne platfome, naoružanje specijalnih jedinica, kao i brojna druga sredstva. Biće prikazani proizvodi srpske odbrambene industrije - artiljerijski siste „nora” i „oganj”, PVO sistem PASARS, borbena oklopnih vozila „lazar” i „miloš”, ali i helikopteri Mi-35, Mi-17, H-145 i „gazela”, bespilotne letelice...

Prestonicu su ukrasile srpske trobojke, i na svakom koraku, može se primetiti zastava. Zgrade, terase i kulturne znamenitosti istakle su srpsku zastavu u znak srpskog jedinstva.

Autor: