AKTUELNO

Narodni poslanik Đorđe Milićević objašnjava da je ustoličenje vekovima obeležavano na Cetinju, ističući da nije postojao razlog da se to i ovog puta, kada je u pitanju Mitropolit Joanikije, ne dogodi na mestu gde je i predviđeno.

- Ovde su pale maske, svako je pokazao pravo lice. Na jednoj strani je Milo, koji je pokušao da sačuva svoje biračko telo, a ono što je jasno i evidentno je to da je izgubio uporište i u Crnoj Gori i van nje. Setite se, takođe, da van Crne Gore ne postoji ambasada koja nije reagovala na sve što se desilo, dakle nema podršku više - kaže Milićević.

Foto: TV Pink Printscreen

Milićević dodaje da je ono što je posebno važno to, da je SPC uradila sve, da bi ceo protokol prošao u miru, istakavši da SPC nikada ne treba gurati u neki "ring".

Novinar "Politike" Aleksandar Apostolovski objašnjava da je ustoličenje Mitropolota Joanikija bio čin koji trebao da predstavlja dan sreće, a zapravo se pretvorio u ono što je viđeno, pokušaj državnog udara, nemire...

Foto: TV Pink Printscreen

- To je organizovao šef države, Milo Đukanović, koji je trebao da se pojavi kao gost, a ne da učini sve, da organizuje sa svojim najbližim saradnicima sve što je i organizovao. Veljković, Bošković, svi su oni imali funkcije, i umesto da se priključe kao gosti, oni su nasilnim demonstracijama doveli u pitanje mir u Crnoj Gori - rekao je Apostolovski

Govoreći o građanima Cetinja, Apostoloski navodi da za njih ne treba optuživati za sve što se desilo kada su u pitanju nemiri, jer Crna Gora nije Cetinje. Kako je dodao, vladajuća struktura Crne Gore je zapustila je spomenuti drevni grad, jer su ljudi nezaposleni, od kako je zatvorena fabrika "Obod".

Autor:

#ALEKSANDAR APOSTOLOVSKI

#Milo Đukanović

#Mitropolit Joanikije

#ustoličenje

#Đorđe Milićević