AKTUELNO

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je danas povodom brojnih protesta u Crnoj Gori zbog ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, da je to velika sramota za Crnu Goru ističući da je ustoličenje radostan događaj koji se vekovima održava na istom mestu.

Dačić je naveo da organizovani neredi na Cetinju nisu verskog karaktera, već da su oni rezultat politike predsednika Crne Gore Mila Djukanovića.

"Ovde je reč o plašenju građana Crne Gore nekom ulogom Srbije koja je remetilačka", rekao je Dačić.

Na pitanje da li su protesti u Crnoj Gori izazvani kako bi se Milo Djukanović "učvrstio" na vlasti, Dačić kaže da će se tek na predsedničkim izborima koji će, kako kaže, u Crnoj Gori biti organizovani sledeće godine, videti da li je došao kraj njegovoj vladavini.

"Može da se kaže da je kraj nekih nerazumnih pretnji, ali će se kraj Djukanovica definisati tek posle izbora", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, predsednik Crne Gore koristi neorganizovanost većine, što je, kako navodi, posledica toga jer Vlada te države nije definisana na partiji, već na vlasti pojedinaca.

"Vladajuća većina mora da funkcioniše, da se prave dogovori, možda je ovo prilika da vladajuća većina shvati koga ima za protivnika", naveo je Dačić.

Komentarišući izjavu u kojoj je pozivao na hapšenje lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, koji je podržao proteste u Crnoj Gori, Dačić navodi da je on opasnost za Crnu Goru, jer je kako kaže, otišao na Cetinje da podstiče sukobe.

"Zato sam rekao da nije loše da su i njega uhapsili. On svojim postupcima ne dobija političke poene, već pare", rekao je Dačić.

#Crna Gora

#Ivica Dačić