AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević potpisali su danas ugovor o sufinansiranju izgradnje Policijske ispostave Stari grad u Novom Sadu, koja će doprineti da Novi Sad bude sigurniji i bezbedniji, a građani Novog Sada zaštićeniji.

Po potpisivanju ugovora, ministar Vulin je istakao da zahvaljujući zalaganju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, od kada postoji moderna Srbija, policija nikada nije imala viši standard, ni kada su u pitanju zarade, oprema, uslovi rada i sve ono što život čini boljim.

Istakavši da će država nastaviti i dalje da radi na unapređenju položaja pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, ministar Vulin je naglasio da je izgradnja nove policijske stanice važna za MUP, ali i za građane, jer je to još jedna mogućnost više da grad učinimo bezbednijim, sigurnijim.

„Kvalitet rada policije se meri po tome kako se običan čovek oseća. Kakvo je stanje uličnog, opšteg kriminala, kako se osećaju roditelji sa decom, da li su ulice sigurne, da li se ne plašite kada vam dete ode u školu, park i da li ste sigurni da će se mirno i bezbedno vratiti, da li možete da ga pustite na stadion“, rekao je ministar Vulin.

Nova policijska stanica, kako je istakao, omogućiće pripadnicima policije da sigurnije i bolje rade i da budu bliže građanima.

Ukazavši da je Grad Novi Sad na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem uvek, kroz veliki broj donacija, bio tu da pomogne policiji, ministar je naglasio da je Novi Sad u realizaciji izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti pokazao brzinu i posvećenost i da prednjači u njihovoj izgradnji.

„Inicijativa predsednika Aleksandra Vučića da se grade stanovi za sve pripadnike službi bezbednosti je prvo organizovano rešavanje stambenog pitanja i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova još od vremena socijalističke Jugoslavije“, istakao je ministar Vulin.

Posebno smo Gradu Novom Sadu, kako je naveo, zahvalni na posvećenosti i brzini u realizaciji tog projekta, jer kada rešite stambeno pitanje jednog policajca vi ste mu, kako je rekao, rešili ceo život, jer ima službu koju voli, pristojno je plaćen za to, ima rešeno stambeno pitanje i potpuno je posvećen svom poslu.

„To je najbolji način da se borite protiv korupcije, protiv svih loših pojava i u sopstvenim redovima“, rekao je ministar Vulin i zahvalio se gradonačelniku Vučeviću na brzini u rešavanju pitanja vezanih za izgradnju nove stanice za koju očekuje da će biti izgrađena i pre predviđenih 24 meseca za završetak radova.