AKTUELNO

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Bojan Jocić sastao se danas sa poverenikom mađarskog premijera za unutrašnju bezbednost Đerđom Bakondijem.

Sa njim je razgovarao na temu borbe protiv iregularnih migracija i intenziviranja saradnje u borbi protiv krijumčarenja ljudi, kao i inicijativi „Otvoreni Balkan“.

Jocić je istakao da je Republika Srbija posvećena očuvanju bezbednosti u regionu i da Mađarsku vidi kao iskrenog prijatelja i partnera u borbi protiv svih vidova kriminala.

On je naglasio da je jedan od strateških ciljeva MUP-a suzbijanje iregularnih migracija i krijumčarenja ljudi i u tom smislu Ministarstvo je angažovalo sve moguće kapacitete u cilju zaštite državne granice.

Bakondi je poručio da Mađarska podržava napore Srbije u suočavanju sa aktuelnom migratornom situacijom, istakavši neophodnost zajedničkog rada na suzbijanju organizovanih kriminalnih grupa koje se bave krijumčarenjem ljudi.

Jocić i Bakondi su se saglasili o neophodnosti ponovnog pokretanja mešovitih patrola granične policije dve zemlje koje su bile prekinute usled pandemije.

Takođe, poverenik mađarskog premijera je poručio da Mađarska podržava sve vidove nove saradnje i smatra da koncept „Otvorenog Balkana“ može doprineti boljim odnosima između država Zapadnog Balkana.