AKTUELNO

Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević potpisao je danas sporazum za izgradnju kanalizacione mreže na teritoriji opštine Lazarevac u dužini od 81 kilometar u okviru projekta 'Čista Srbija'

Predsednik gradske opštine Lazarevac Bojan Stević u Palati Srbija danas je u oviru projekta ''Čista Srbija'' Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i kineske kompanije CBRC potpisao relevantni aneks ugovora ukupne vrednosti 47 miliona evra za izgradnju kanalizacione mreže na teritoriji opštine Lazarevac u dužini od 81 kilometar.

Foto: Beograd.rs

Potpisivanju ugovora pored predsednika prisustvovao je i zamenik predsednika GO Lazarevac Tomislav Rikanović. Pored izgradnje kanalizacione mreže, posebno će biti potpisani ugovori za izgradnju dve fabrike za preradu otpadnih voda, jedna u Velikim Crljenima na koju će moći da se priključi 20.000 korisnika, druga u opštini Lazarevac sa kapacitetom od 40.000 priključaka.

- Danas je veliki dan za opštinu Lazarevac, mesto za koje živim! Mojim sugrađanima danas donosimo potpisan ugovor ukupne vrednosti 47 miliona evra za početak izradnje kanalizacione mreže u 10 mesnih zajednica u dužini od 81 kilometar. Zahvaljujem se svom timu saradnika na odgovornom i posvećenom radu u proteklih 9 meseci na pripremi dokumentacije koja nas je preporučila da, zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije, uđemo među prvima u realizaciju i izgradnju ovog životno važnog projekta za budućnost Lazarevca. Ovim ugovorom predviđena je izgradnja glavnog fekalnog kolektora, kao i izgradnja 2 fabrike otpadnih voda u Lazarevcu i Velikim Crljenima čime ćemo učiniti našu opštinu boljim mestom za život svih njenih građana. Moram još jednom da istaknem veliku zahvalnost predsedniku Vučiću, premijerki Brnabićki, resornom ministru Momiroviću ali i našim kineskim prijateljima. - rekao je Stević.

Foto: Beograd.rs

On je naveo da je prava je privilegija biti danas ovde zajedno sa predstavnicima 14 gradova i opština, potpisnica sporazuma u okviru projekta ''Čista Srbija''.

- Ovo je ujedno i nagrada kako za predsednika opštine, tako i za njegov tim i mene koji sam deo tog tima. U poslednjih godinu dana uspelo se uraditi ono što je bilo obećano građanima, kako u kampanji tako i prilikom inaguracije predsednika i mene i našeg tima. Ono što su meštani Velikih Crljena godinama sanjali, nešto što su im decenijama neki pre nas obećavali, dolazi na realizaciju. - rekao je Rikanović.

#Bojan Stević