AKTUELNO

Jedan od lidera Demokratskog fronta Crne Gore Andrija Mandić za TV Pink ističe da u Crnoj Gori postoje dve politike, srpska i antisrpska, a da Milo Đukanović pripada antisrpskoj, čiji je lider, a kojoj se pridružuju i neki ljudi koji su dobili snagu na račun podrške Srpskog naroda u Crnoj Gori.

Mandić se, govoreći o crnogorskoj vlasti, dotakao i Zdravka Krivokapića, kao jednog od "naslednika" politike Mila Đukanovića, ističući da se sadašnji predsednik Vlade Crne Gore rešava druga pitanja, umesto onih koja su ključna.

- Taj čovek, koji je imao samo jedan zadatak, da reši pitanje Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori to nije uradio, jednostavno, on je rešio pitanje homoseksualne zajednice, a pitanje Temeljnog ugovora nije želeo da završi - rekao je Mandić.

Kako dodaje, ljude uvek treba obaveštavati, i upoznavati ih sa konkretnim činjenicama antisrpskih politika, koje deluju na ovom prostoru, gde je cilj, da Crna Gora bude drugačija.

Foto: TV Pink Printscreen

- Đukanović nikada ne bi pobedio na izborima 1997. godine da nije imao podršku crkve, i da nije bilo njegovog koketiranja sa srpskim elementom, ne samo u Crnoj Gori, već i izvan nje - dodaje Mandić.

Đukanovićeva ustaška ideja je dobila jasnije ideološke obrise. On je nije preuzeo od Hrvata, on je otelotvorio u Crnoj Gori na bizaran način. Danas to viđamo u manjoj meri jer nije na vlasti, ali kada govori u javnosti to vidimo sasvim jasno - ističe Istoričar prof dr. Aleksandar Raković za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kao da je neko servirao Pavelićeve reči da ih Milo ponavlja. Milo se u Bratislavi ponašao kao pravi divljak. On je hteo da kaže da je Srpska pravoslavna crkva inostrana na prostoru Crne Gore, ali to nije samo njegovo mišljenje nažalost - podvlači Raković.

Govoreći o jučerašnjem saopštenju, gde ministru Selakoviću poručeno da Srbija ne treba da se petlja u pitanja Srba u Crnoj Gori, Raković dodaje da će Krivokapić, Radulović, ali i Bečić sada imati dva prirodna puta, da se vrate integralnom srpstvu, što bi bilo najpoželjnije, a drugi je da završe kao Đukanović u srbofobiji.

- Srpska pravoslavna crkva je svod koji i danas okuplja Srbe. Sada vidimo, da su Srbi postali jedan politički narod, i sve ono što se dešava u Banjaluci zanima i nas u Beogradu, dakle, Srbi više nisu samo etnički, kulturni i ostalo... Srbi su narod, koji je na putu novog ujedinjenja - ističe Raković.

Istoričar Petar Đurđev iz Centra sa socijalnu stabilnost dodaje da se Milo trenutno okrenuo ka poslednjoj karti spasa, gde gradi antisrpsku politiku.

Foto: TV Pink Printscreen

- On je politički kameleon, kao suncokret. Devedesetih je učestvovao u kreiranju politike Slobodana Miloševića, pa se okrenuo ka Rusiji, a onda sada ovo. Red bi bio da neko krene sa ozbiljnom tužbom za tog čoveka, za sve klevete, laži i izmišljotine o Srbiji - podvlači Đurđev.

Autor: