AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svakodnevno obilazi radove u nađoj državi kako bi se uverio u njihov napredak i tok.

Pored brojnih sastanaka i razgovora sa stranim državnicima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić stiže i da svakodnevno bude i na terenu. Po najvećim vrućinama, šef države obilazi brojna gradilišta po Srbiji, otvara fabrike, nove puteve, zdravstvene ustanove.

Mnogi se pitaju, a šta je sa ministrima?

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ako se izuzmu oni koji mu se s vremena na vreme prišljamče, uglavnom su se razbežali i spas od vrućina našli u letovalištima po morima i planinama. Gotovo da nema dana da predsednik Aleksandar Vučić nije u nekom delu naše zemlje ne bi li se lično uverio kako napreduju radovi, ili ne bi li otvorio još jedan projekat koji je od vitalnog značaja za građane i privredu.

To čini i po paklenim vrućinama, u odelu. Tako je juče bio na otvaranju zdravstvene stanice u Borči, prekjuče u Pančevu, gde je obišao inženjerski centar u fabrici ZF Srbija, u utorak u Kladovu… Vučić je najavio i da danas ide u Niš, sutra u Novi Sad, a potom u Brisel.

– I kada se vratim iz Brisela, eto mene opet da vas sekiram, da ponovo trčim i radim za narod Srbije i Srbiju – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja onima koji su došli u nameri da ga provociraju.

Inače, on uvek svoj obilazak iskoristi i da porazgovara sa građanima kako bi direktno od njih čuo šta bi sve trebalo učiniti kako bi se u Srbiji živelo još bolje.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Strpljiv je da sasluša probleme sa kojima se suočavaju, ono što ih tišti, ali često ima priliku i da čuje pohvale na svoj račun. Odlično upoznat sa svim, gotovo uvek ima i spremne odgovore na pitanja žitelja, ali i onih koji su poslati da ga isprovociraju.

A ministri, pitaju se mnogi. Očigledno je sa su se razbežali jer im i vrućine i rad teško padaju. Najviše vole kada ih pozovu da sede u televizijskim studijima i pod klimom pametuju. Na teren odlaze kada baš moraju, i to uglavnom kada ide predsednik Srbije, jer pojedini od njih vole da se prišljamče tamo gde je najviše medijskih ekipa.

#Aleksandar Vučić

#Politika

#Srbija