AKTUELNO

Na delu je sistematska propaganda koja za cilj ima da se na našu zemlju baci negativno svetlo i da nam se uzdrma pregovaračka pozicija. Srbija ne sme da dozvoli da ovakve tvrdnje imaju uticaja na aktuelnu američku administraciju, kažu sagovornici Pinka.

Medlin Olbrajt i čitav njen establišment iznedrio je teroriste iz tzv. OVK, koji su potom činili niz gnusnih zločina na teritoriji Kosova i Metohije, izjavio je Vladimir Marinković, narodni poslanik komentarišući naslovne strane današnje štampe i izjavu Olbrajtove da je Hašim Tači saveznik SAD u borbi za demokratiju.

- Izgleda da će na kraju, po njihovom mišljenju, i Žuta kuća biti demokratska. Ovakve izjave imaju uticaja na aktuelnu administraciju u SAD, a mi moramo da budemo realni, da se borimo protiv ovakvih stavova i da iznosimo istinu o dešavanjima na KiM tokom i nakon sukoba – kaže Marinković za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da je na delu sistematska propaganda koja se vrši protiv Srbije već duže od 30 godina, a u njoj učestvuje i Olbrajtova.

- Svedoci smo samo u prethodnim nedeljama koliko se koordinisanih pritisaka vrši na našu zemlju i iz regiona, i iz celog sveta. Vidimo pritiske po pitanju Srebrenice, Kosova i Metohije, a izjave koje dolaze od Olbrajtove, koja je bliska demokratama u SAD, ne mogu da se prenebregnu – kaže poslanik.

Moramo, dodaje, da lobiramo u Kongresu, Senatu, Stejt departmentu, ali i u američkim medijima, a sve sa ciljem da prikažemo šta se stvarno dogodilo na KiM, te da su Tači, Veselji i Haradinaj pokrenuli konflikt na Kosovu i Metohiji i ubijali Srbe.

Ubijati bilo koga nije demokratski i to govorim i kao pravnik, i kao lobista, kaže Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije.

- Ne postoje manje i veće žrtve, niti manji i veći zločinci, a uprkos tome imali smo svojevremeno priliku da čujemo izjavu “Možda su oni bitange, ali su naše bitange”. Oni koji prave razliku, dakle, predstavnici američke administracije, prave fino tkanje koje se sastoji iz mnogo niti, a one se sve zajedno susreću u zajedničkom cilju – pravljenju velike finansijske, logističke i propagandne operacije, koja ima svoje legalne i ilegalne tokove – kaže Vuković za "Novo jutro".

Foto: TV Pink Printscreen

Od propagandnog rata se ne odustaje, on je sve vreme na Srbiju bacao negativno svetlo i dovodio nas u poziciju da ne nastupamo sa pozicije ravnopravnog pregovarača.

- Taj težak period naše istorije je u prošlosti, a mi sada ne smemo da gubimo korak – kaže Vuković.

#Nenad Vuković

#Novo jutro

#Vladimir Marinković