AKTUELNO

Jučerašnja inaguracija je dokaz da ljudi uvažavaju politiku Aleksandra Vučića, rekla je Maja Gojoković.

Inaguracija predsednika Srbije Aleksandra Vučića okupila je veliki broj političara iz regiona, ali i veliki broj svetskih lidera.

Na inaguraciji našli su se i poznati umetnici, glumci, kao i pevači. Više od 5.000 gostiju bilo je na inaguraciji.

Već danas počinje zasedanje Vlade, na kojoj će se raspravljati o dva nova ministarstva, a gost Jutarnjeg programa bila je Maja Gojković koja je pričala o samoj inaguraciji, ali i o zasedanju Vlade.

Foto: TV Pink

- Inaguracija je zuzetno važan događaj za Srbiju koji je pokazao regionu i svetu koliko smo poštovana zemlja i koliko svetski zvaničnici uvažavaju politiku Aleksandra Vučića - rekla je Maja Gojković, predsednica Skupštine.

Ona je dodala da je veoma bitno što su došli svi lideri iz regiona.

Danas je na programu sednica Vlade Srbije na kojoj će se raspravljati o dva nova ministarstva, ekologija i evrointegracije.

- Danas ćemo raspravljati o tim izmenama u Zakonu, i predloženim amandmanima. Svi znamo da će se najviše raspravljati o Vladi - dodala je Maja Gojković.

Ona je otkrila da će uvođenjem ministarstva za evropske integracije biti ukinuta kancelarija za Evropske integracije, odnsono sve će biti sinhronizovano.

Foto: TV Pink

- Ministarstvo za evrointegracije je jasna politička poruka, odnosno da smo kandidat za punopravno članstvo u EU - dodala je ona.

Kako kaže, volela bi da se na sednici raspravlja o izmenama Zakona, a ne, kako je već navika, da se vređa.

- To je politička nemoć opozicije, odnosno poslanika koji su nekada bili na vlasti. Njihovi argumenttni su vređanje Aleksandra Vučića, mene, naših porodica. Bojim se da će opozicija iskoristiti priliku da vređa, a ja se nadam da će se zaista rasprtavljati o programima i onome što se predlaže - rekla je Gojković.

#Maja Gojković

#Skupština Srbije

#Vlada Srbije

'