AKTUELNO

Prof. dr Ilija Kajtez sa Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost smatra da bi mere koje preduzima država morale da budu još efikasnije i dublje i po širini i po intenzitetu.

- Pipci organizovanih i mafijaških grupa su duboko zašli u naše službe bezbednosti, ministarstva unutrašnjih poslova, kao i u određene političke strukture. Zabrinjava me da je skrajnuta afera o prisluškivanju predsednika. Srbija bi morala snažnije, intenzivnije i robusnije da krene u obračun sa kadrovima koji su posejani po određenim novoima služba bezbednosti, ministarstva unutrašnjih poslova, kao i oređenim političkim strukturama - naveo je Kajtez.

Kako kaže, čini mu se da se tu malo stalo i da je potrebno da očiste bezbednosne strukture, ministarstvo unutrašnih poslova i određene političke struktire i da se dovedu istinski stručnjaci.

Ako država misli ozbiljno i dugoročno, ona će napraviti radikalan rez i u MUP-u i u strukturama bezbednosti i sudstvu, ali i u političkim strukturama. Predstoji nam da saradnike sklonimo, istakao je Kajtez.

Prof. dr Darko Trifunović, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbednost kaže da se radi organizaciji koja nije dotaknuta.

Foto: TV Pink Printscreen

- Svi putevi kada je reč o organizaciji idu ka Beogradu. Ta organizacija je toliko moćna da je uspela da otme jednu ili više institucija, a to je po definiciji organizovan kriminal. Imala je cilj da parališe i ugrozi predsednika Srbije. On je najprisluškivaniji predsednik godinu dana - rekao je Trifunović.

Zoran Milosavljević, naučni saradnik Instituta za političke studije kaže da moramo da Srbija mora napravi totalnu reformu služba bezbednosti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Mora da se pritisne dugme za resetovanje - naglasio je Milosavljević.

#Darko Trifunović

#Ilija Kajtez

#Kriminal

#Zoran Milosavljević