AKTUELNO

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin je, govoreći o formiranju Vlade Srbije, naveo da je njegovoj stranci najvažnije da se nastavi politika koju je Srbija vodila u prethodnih pet godina.

Aleksandar Vulin je ponovio da će Pokret socijalista podržati Anu Brnabić, te da očekuje da sednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o premijeru bude održana u subotu.

- Ne misilimo da je Ana Brnabić jedini i najbolji kandiat, ima i dobrih ljudi i u SNS i u našoj koaliciji, ali to je bio Vučićev predlog i mi ćemo ga podržati. Zathevali smo samo da nastavi politiku neutralnosti, neuvodjenja sankcija Rusiji, dobri odnosa sa Briselom... - naveo je Vulin.

Osvrnuvši se navode lidera Jedinstvene Srbije Dragana Markovića da Brnabićeva nije njegov premijer, Vulin je podsetio da je Marković nju podržao za ministra i da ne zna šta se tu sada promenilo.

- Mislim da Maković i njegova pratija treba da razmisle da li žele da budu uz politiku koju vodi Vlada Srbije - poručio je Vulin, koji očekuje da Brnabićeva dobije podršku u Skupštini i to značajno veću od potrebne.

Foto: Printscreen

Prema njegovom rečima, građani su glasali politiku koju vodi koalicija, te ne zna šta bi tu mogao biti problem.

Vučić je istakao da je Srbiji potrebna mirna i stabilna vlada, ocenivši da se ne očekuju vanredni parlamentarni izbori i da će vlad biti formirana u zakonskom roku.

Prioriteti nove vlade su, smatra on, povećanje zaposlenosti i broba protiv sive ekonomije, te povećanja plata i penzija, što nije moguće bez stabilne vlasti i politike.

- Brnabićeva ima zadatak da sačuva vladu od toga da ne popušta kada je teško i da ne menja politiku koju vlada vodi - naveo je Vulin.

O napadima na Vučića

On se osvrnuo i na kampanju koju Kurir već 21 dan vodi protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ukazavši da je Dragan Đilas izdržao pet dana pa je "počeo da cvili".

- Dozvoljeno je mrzeti Vučića. To je dokaz demokratije. Ukoliko odgovori neko ko je njemu blizak, sa njim se treba obračunati - ukazao je Vulin.

Kako je dodao, idejom o kontramitingu na dan inauguracije pokazujemo jednu dozu kukavičluka i prezira prema svojoj zemlji.

Pročitajte još: AJ ZDRAVO: Tončev napušta socijaliste?

- Zašto Kurir i neke stanke sad hoće i na dan inauguracije da prave kontramiting. Tu će biti ceo svet, svi koji nešto znače, a mi treba tu sliku da zamenimo slikom još par krvavih glava i da izgleda kao da smo se sukobili- rekao je Vulin.

Ministar je postavio pitanje o kakvom se raspolućemo društvu u Srbiji govori kada je Vučić dobio 56 odto. - Tom logikom bi u Francuskoj već bio građanski rat - zaključio je Vulin, ocenivši da su napadi na Vučića političko pitanje.

- Nije demokratija da nekoga pljujete 20 dana. Ne mogu da pristanem na to da se na to ćuti i da drugi ćute - rekao je Vulin, ukazavši da se u zemlja u okruženju ne može naći ni jednan funkcioner koji trpi ono što trpi Vučić.

#Aleksandar Vulin

#Ana Brnabić

#Vlada Srbije

'