AKTUELNO

Osnivač Pokreta socijalista i bivši ministar za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin reagujući na protest koji je održan ispred Centra za socijalni rad Novi Sad kao i na hajku koja se danima vodi protiv radnika centara za socijalni rad, rekao je da u centrima za socijalni rad, kao i celokupnom sistemu socijalne zaštite rade pošteni, stručni, hrabri i strpljivi ljudi.

- Mi ih ne primećujemo i nikada im ne dajemo priznanje i pažnju kakvu zaslužuju. A, zamislite samo jedan dan u kome se niko ne bi bavio decom bez roditelja, decom sa posebnim potrebama, porodicama bez sredstava za život, našim roditeljima u domovima za stare. Zato, prestanite da linčujete socijalne radnike i sistem socijalne zaštite svaki put kada neko nije zadovoljan njihovim odlukama. Socijalni radnik nije taj koji je zapustio dete, nije izazvao nasilje u porodici, nije nikoga naoružao ili uveo u svet droge, alkoholizma ili kocke. Socijalni radnik se nosi sa nesrećom od koje su svi okrenuli glavu i bori se za ljude od kojih su i njihovi najbliži digli ruke - rekao je Vulin i dodao:

- Zato, tražim od države da zaštiti socijalne radnike od glupih, nestručnih i zlonamernih. Neka svi ti lešinari koji strvinare nad tuđom nesrećom puste bolje od sebe da rade posao kome su posvetili život. Ako, već ne znaju šta je ljudska solidarnost, nemojte im ni davati medijskog i političkog prostora da linčuju socijalne radnike.