AKTUELNO

Tokom susreta razmatrane su teme od suštinskog značaja za Srbiju.

Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je delegaciji Odbora za ekonomiju i bezbednost Parlamentarne skupštine NATO rekao da Srbija sprovodi politiku vojne neutralnosti, nema aspiracije ka članstvu u Alijansi, ni ka članstvu u bilo kom drugom vojnom savezu.

Dačić je istakao da se saradnja sa NATO uspešno odvija kroz program Partnerstvo za mir, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

ULIČAR HARADINAJ OPET LUDUJE: Dijalog sa Srbijom samo posle priznanja Kosova

On je ukazao na to da Srbija ima uspešnu saradnju sa KFOR-om, te da je nesmanjeno prisustvo KFOR-a u našoj južnoj pokrajini veoma važno za očuvanje bezbednosti i opstanka srpske i drugih nealbanskih zajednica na KiM. Šef srpske diplomatije istakao je posvećenost Srbije regionalnoj saradnji sa ciljem očuvanja stabilnosti i opšteg ekonomskog razvoja čitavog regiona.

Foto: Tanjug

Tokom susreta razmatrane su teme od suštinskog značaja za Srbiju, a ministar Dačić informisao je sagovornike o toku procesa evrointegracija zemlje, regionalnoj saradnji, kao i o odnosima Srbije sa Ruskom Federacijom i Narodnom Republikom Kinom.

Delegaciju Odbora za ekonomiju i bezbednost Parlamentarne skupštine NATO predvodio je Meno Knip, predsednik Pododbora za tranziciju i razvoj Odbora za ekonomiju i bezbednost Parlamentarne skupštine NATO, a u delegaciji su bili i predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Paolo Ali i ugledni poslanici iz država članica i partnera NATO-a.

#Ivica Dačić

#NATO

'