AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon susreta sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Srbije i Kosova Miroslavom Lajčakom, rekao je da će 11. maja biti nastavljen dijalog između Beograda i Prištine, kao i da naša strana neće imati nikakve uslove, osim da se ispoštuje ono što je dogovoreno.

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog Odbora za KiM, kaže da je ovaj sastanak bio veoma značajan, a zatim i dodao kako je sada pitanje šta će biti sledeće na dnevnom redu i kakve će uslove postaviti Priština.

Foto: TV Vesti

Ovaj susret je veoma značajan. Evidentno je bilo nakon izbora na Kosovu, sa strane Prištine da su stvoreni uslovi da se može nastaviti dijalog. Međutim, počeli su da se postavljaju uslovi koji ne ostavljaju pravo na dogovor. Da treba tužiti Srbiju za navodnu ratnu štetu, počeli su da govore o nekom genocidu, a onda su rekli da neće da formiraju Zajednicu srpskih opština. S obzirom na to da je Kurti rekao da neće to, onda je sve srušeno - priča Drecun.

Foto: TV Vesti

Onda smo videli aktivnost EU na relaciji Brisel - Beograd i Brisel - Priština. Bilo je jasno da su oni hteli što pre da dođe do nastavka razgovora. Stvoreni su uslovi za nastavak razgovora i dogovoren je datum. Biće 11. maja nastavak razgovora. Mi ne postavljamo nikakve uslove, osim što tražimo da se ispoštuje ono što je dogovoreno. Sada je pitanje šta ćemo imati na dnevnom redu i kakve će uslove postaviti? - dodaje Drecun za emisiju Srđana Predojevića na kanalu Vesti.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!