AKTUELNO

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se građanima večeras iz Brisela gde je sastankom sa specijalnim izalsanikom za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom započeo dvodnevnu posetu sedištu EU.

Sutra će predsednika Srbije primiti predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen. U sedištu EK, Vučić će se sastati i sa evropskim komesarom za proširenje, Oliverom Varhejijem.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Srbije poručio je da će Beograd učestvovati u svakoj vrsti dijaloga.

Učestvovaćemo u svkaoj vrsti dijaloga. Želeli bi da on bude konstruktivan. Drugo, postoje problemi, pre svega u energetici, zbog želja nekih da pokazuju mišiće na severu KiM. To mora da se rešava. Lajčaku sam ukazao na činjenicu da se Kurti hvali da je glasao u Albaniji. Rekao sam: "Zamislite, iako je Kosovo Srbija, kada već mene napadate svaki put da se mešam u unutrašnje tuđe stvari, šta bi rekli da sam ja glasao u Gračanici?" Da sam ja to uradio, to bi bio skandal svetskih razmera - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da ne želi da napada Kurtija.

Ja sam porst čovek, ja stavljam stvari na papir. Dakle, vi glasate na izborima u Albaniji, jasno nam je šta hoćete da kažete. Kažete da ćete podneti tužbu za genocit protiv Srbije, jasno nam je i to. Imamo mnogo toga da uradimo za našu zemlju. Ne vidim u dijalogu bilo kakvih problema, osim oko energetike - izjavio je Vučić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je saopštio, osim sutrašnjeg dana koji je veoma važan, biće još jedan datum važan za dijalog u maju.

Srpski predsednik je najavio velike projekte za Srbiju iz EU za koje će se boriti sutra.

Nećemo biti ista zemlja, ja ne mogu ništa više da kažem od ovoga. Reč je o vleikim infrastrukturnim projektima, najvećim koji možemo da zamislimo. Ako to uspemo, to će biti neverovatan rezultat za našu zemlju. Srbija neće ličiti za 3, 4 godine na onu Srbiju od pre 10 godina, u svakom smislu - priča Vučić.

Na pitanje šta ako prištinska strana bude insistirala na vraćanje dijaloga na nultu tačku, Vučić je istakao da je to nemoguće.

- Te priče su za unutrašnje potrebe, mi u tome nećemo da učestvujemo - izjavio je predsednik.

Počinju radovi na izgradnji kovid bolnice u Novom Sadu

Za nekoliko dana počinjemo radove na kovid bolnici u Novom Sadu. Ide i drugi deo obnove KC Vojvodine. Otvaramo jedan deo obilaznice oko Beograda, od Orlovače ka Ostružnici. Prvog maja počinjemo gradnju Fruškogorskog koridora. To su stvari koje me zanimaju - govori Vučić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Ljudi, molim vas, hajde da se vakcinišemo

Predsednik je izrazio zabrinutost zbog slabijeg odziva na vakcinaciju i apelovao na ljude da se vakcinišu.

Drugi se tuku oko vakcina, mi imamo sve četiri vakcine. Ljudi, molim vas, hajde da se vakcinišemo. Od utroka ću svaki dan da idem po gradovima u Srbiji i ga molim ljude da se vakcinišu - kaže Vučić.

Predsednik Srbije je ocenio da Srbiji na evropskom putu dobro ide i da očekuje za priznanje za napredak Srbije.

Za nas je najvažnije da Srbiji ide dobro - govori Vučić.