AKTUELNO

Komentarišući izveštaj Evropskog parlamenta predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izveštaj više govori o Evropi a manje o Srbiji i da je ponosan na to kako se naša držvava bori sa epdemijom korona virusa.

Predsednik Vučić je danas prokomentarisao i vest da je poslanica Evropskog parlamenta, Tanja Fajon, rekla nakon usvajanja Izveštaja o napretku Srbije u Evropskom parlamentu, da je pred Srbijom još mnogo posla pre ulaska u Evropsku uniju, rekao da Srbija nema nedostataka i da sve radi u skladu sa rokovima i obavezama.

Predsednik Vučić je, tokom odgovaranja na pitanja novinara, takođe pročitao i izveštaj EP kojim su, kaže, "sve sami rekli o sebi".

- Oni su svojim izveštajem sve sami rekli o sebi, ni reč ne moram da dodam, samo ću pročitati delove izveštaj - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić o izveštajU Evropskog parlamenta o Srbiji.

Čitajući i komentarišući izveštaj, Vučić je rekao da je ponosan na medicinsko osoblje i činijenicu da se Srbija uspešno bori sa epidemijom korona virusa.

-Mi nemamo nedostatak medicinske opreme, kako tvrde, zahvaljujući njima mi smo se opremili. To što tvrde da nemamo stručan kadar isto nije tačno. Služe se ogoljenim lažima. Ne dozvoljavam da napadaju naše lekare, oni su se pokazali da su bolji od njihovih. Molio bih da se uradi revizija po stopi smrtnosti od korone. Gradimo sada i treću novu bolincu, imamo dobar proces vakcinacije. Kritikuju da se reši Telekom, ali šta da se tu reši? Oni bi da štite odrganizovani kriminal. Ne verujem da bi Evropski paralament tako nešto štitio. Važno mi je da ljudima pokažem kako se u najčistijim odnosima odose prema Srbiji - kazao je Vučić u Sapcu.

#Aleksandar Vučić