AKTUELNO

Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, komentarisao je aktuelne teme iz zemlje, regiona i sveta, tokom gostovanja u "Novom jutru" na TV Pink. Čanak je rekao i šta bi on uradio kada bi se našao u situaciji da objasni odakle mu milioni evra na računima u inostranstvu.

Čanak je na početku gostovanja istakao kako nema račune u inostranstvu, a zatim i ispričao čime se sve bavio pre nego što je ušao u politiku. Kaže i kako je odlično zarađivao, kao i da je politikom počeo da se bavi iz samoodbrane, a zatim je pričao i o aferi "Mauricijus".

Foto: TV Pink Printscreen

Naravno da svako ko se obogatio na jedan nemoralan i protivzakonit način, mora za to da odgovara. Prvo da objasni, ako ne možeš da objasniš odakle ti nešto, onda je to ozbiljan problem. Kome je platio porez? Gde je to zaradio? Bogati ljudi kao preduzetnici mogu da povuku zemlju napred, ako su do toga došli radom. Ako su do toga došli krađom, onda je to prljav novac kog se svaka zemlja čuva - govori Čanak i dodaje:

Foto: TV Pink Printscreen

Da sam u situaciji, a nisam, da objasnim odakle mi milioni, ja bih bio u situaciji da sebe proveravam i prvi bih se javio: "Došao sam do toga tako i tako". Ako je u pitanju pranje para iz državnih fondova, onda ćete doći u opciju da je to štetno za celu zemlju - dodao je Čanak.