AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je primopredaji sanitetskih vozila nabavljenih kroz program donacije EU uz posredovanje UNOPS za 20 zdravstvenih ustanova iz cele Srbije.

Vučić je istakao da je Srbija dobila 20 modernih vozila od EU za 20 mesta u Srbiji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Dobili smo od EU 20 odlično opremljenih ambulantnih vozila, od juga Srbije, preko Zapada, do Bora Žagubice, istoka Srbije - kaže i dodaje da je ovo veoma važna stvar u vreme pandemije, kada su aparati za kiseonik i više nego potrebni.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Hvala Evropskoj uniji, iskreno smo zahvalni na ovoj pomoći. Srbija se nalazi na Evropskom putu, moraćemo još mnogo na tom putu da radimo, ali ono što je važno je da solidarnost nikada ne zaboravimo i da umemo da kažemo hvala za ono što EU radi za našu zemlju.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Važno je da u narednom periodu bude neko ko će zajednički da radi na vakcinaciji i borbi protiv korone - kaže Vučić.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako je istakao treći talas postaje sve jači, a vakcinacija je jedini način da se pobedi bolest koja sve snažnije udara.

Vučić je istakao da je reč o najmodernije opremljenim vozilma.

Šef delegacije EU Sem Fabrici je istakao da ako je nekome potrebno vozile Hitne pomoći najvažniej je da bude brzo, novo, dobro opremljeno i upravo je to primer naše solidarnosti.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Ovo je kontinuirani znak podrške. Sve je to deo šire solidarnosti koju EU pruža Srbiji - naveo je Fabrici i dodao da se pandemija odrazila na ekonomiju svih zemalja.

Fabrici je istakao da je sada akcenat na vakcinaciji protiv korone i pohvlavio ovaj proces u Srbiiji.

- EU je podržala Kovaks sistem od početka, on podrzumeva da niko nije zaštićen dok nisu svi vakcinisani. Uskoro se očekuje i isporuka prvih doza vakcina - naveo je Fabrici i zahvalio se Srbiji što je uključila i diplomatsku zajednicu u proces vakcinacije.

Ocenio je da samo saradnjom i solidarnošću može da se pobedi pandemija korone.

#Aleksandar Vučić