AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je ambasadore zemalja Evropske unije i šefa delegacije EU u Srbiji Sema Fabricija.

Predsednik je posle sastanka poručio da je Srbija čvrsto rešena da intenzivira rad na neophodnim reformama

- Imao sam čast da na radnom ručku ugostim ambasadore zemalja EU i šefa delegacije EU u Srbiji, ambasadora Sema Fabricija. U razgovorima o evropskom putu Srbije i onome što bi trebalo da ispunimo tokom tog procesa, iskazali smo čvrstu volju i spremnost da intenziviramo rad na neophodnim reformama, budući da je članstvo u EU najvažniji spoljnopolitički prioritet naše zemlje. Srbija je prihvatila novu metodologiju EU u pristupnim pregovorima pre svega zato što nastoji da ubrza dinamiku tog procesa - napisao je Vučić na instagram profilu buducnostsrbijeav i dodao:

- Tokom razgovora, još jednom sam izrazio zahvalnost EU i državama članicama na finansijskoj pomoći, posebno tokom pandemije virusa korona. Uveren sam da zajedničkim snagama, uz solidarnost i međusobno razumevanje, možemo da savladamo sve izazove i da nastavimo da gradimo dobru budućnost za sve naše građane.

#Aleksandar Vučić

#EU

#ambasadori