AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Argentine Estanislaoa Zavelsa i zahvalio mu na značajnom doprinosu koji je svojim diplomatskim umećem dao bilateralnim odnosima.

Predsednik Vučić je ambasadoru Zavelsu zahvalio na principijelnom stavu Argentine da poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, kao i na podršci u međunarodnim organizacijama po tom pitanju, i dodao da Srbija smatra Argentinu istinskim prijateljem.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Dvojica sagovornika su se saglasili da su dugogodišnje prijateljstvo i međusobno razumevanje čvrsta osnova da Srbija i Argentina intenziviraju politički dijalog i osnaže ekonomsku saradnju, kao i svaku drugu saradnju od obostranog interesa.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ambasador Zavels je izrazio zahvalnost za podršku koju je imao tokom rada u Beogradu. On je izdvojio nekoliko oblasti u kojima vidi značajne mogućnosti za saradnju, poput poljoprivrede, energetike, kao i nauke i istraživanja.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić i ambasador Zavels su izrazili nadu da će vakcinacija doprineti da Srbija i Argentina, kao i čitav svet, prevaziđu izazove pandemije i posvete se daljem ekonomskom razvoju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić je ambasadoru Zavelsu poželeo mnogo sreće u budućem privatnom i profesionalnom životu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

#Aleksandar Vučić

#Estanislaoa Zavelsa

#ambasador Argentine